08 huhtikuuta 2015

Bakers's 7yo Kentucky Straight Bourbon

Jatketaan bourbonmatkaa ja pysytään näissä astetta paremmissa bourboneissa. Tämän bourbonin valmistajan tuntee varmasti lähes kaikki, sillä kyseessä on Jim Beam. Ei kuitenkaan se tavallisin valkoetikettinen Beam, vaan heidän Small Batch -tuotannostaan, johon kuuluu neljä eri brändiä: Booker’s, Baker’s, Basil Hayden’s ja Knob Creek. Beam kutsuu näitä myös "ultra-premium" bourboneiksi.

Nämä neljä small batch -bourbonia tuli maistettua viimeisimmässä UISGEssa ja tuolloin potin korjasi Bookers. Kyseisen Bookersin olen todennut useampaan muuhunkin otteeseen yhdeksi parhaimmiksi bourboneiksi mitä olen maistanut. Vahva, intensiivinen ja monipuolinen bourbon.

Otsikon bourbon on nimetty Baker Beamin mukaan, jonka isoisän (Park) veli oli Jim Beam. Baker työskenteli Jim Beamin tislaamolla Clermontissa tislaajana vuoteen 1992, jolloin hän jäi eläkkeelle. Bakers Bourbon on valmistettu käyttäen samaa mäskireseptiä kuin Bookers ja Knob Creek, mutta silti näistä jokainen on hieman erilainen. Bakers on kypsytetty aina seitsemän vuoden ajan ja pullotetaan 53,5% ABV vahvuudessa. Kuten muutkin sarjan pullotteet, on tämäkin pullotettu pienissä erissä (500 tynnyriä vuonna 2014) ja kunkin erän numero on painettu pullon etikettiin.


Bakers's 7yo Kentucky Straight Bourbon, 53,5% (batch B-90-001)

T: Paksun karamellinen ja mausteinen. Mausteet tuo mieleen vaniljaa, neilikkaa ja paahdettuja kaneli-manteleita. Mausteiden lisänä tulee nahkaista vanhaa vivahdetta. Myös hedelmäisyyttä on tummana ja miedon pistävänä mukana. Tammisuus tuo kuivan ja viljaisan loppusilauksen. Vahvan intensiivinen tuoksu, joka ei kuitenkaan polta nenäkarvoja.

M: Maussa ollaan myös vahvasti mausteisen bourbonin äärellä, jossa voimaa riittää ilman suun polttamista. Alussa ryöppyää vaniljaista ja paahtunutta mausteisuutta, jonka jälkeen tulee mentholinen ja kevyen yrttinen aromikkuus miedon hedelmäisyyden kera. Hedelmäisyys on sellaista semikuivaa. Vahvan intensiivinen maku, joka jättää pitkän mausteisen jälkimaun. Jälkimaussa on havaittavissa myös minttua ja maissin makeutta. Ei vaadi laimentamista. Tämä on mausteisen ja intensiivisen bourbonin ystäville.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti