26 syyskuuta 2014

Olut Expo Finland 2014 – Kyrö Distillery Company


Ruista ranteeseen! Nimittäin seuraava lista onkin "must try", suomalaista viskikulttuuria. Käyköhän Kyrö Distillery Companyn ständillä kulttuurisetelit....? 

KDC:ltä on muuten tulossa tapahtuman liepeillä Alkon tilausvalikoimaan Juurta, eli suomalaistan kypsyttämätöntä ruistislettä. Tällä kertaa (toinen erä) se on kaikkien saatavilla, jokainen voi tilata sen lähialkoonsa. Juuren lisäksi tulee Napue gini. Mutta sitten se expon edustus:


Juuri, 46,3%
100% ruismaltaasta tislattua viskin alkutislettä. Ei siis varsinaisesti vielä viskiä, mutta tästä se lähtee. Tämä on yllättävän maukasta kirkkaaksi. Kossu jää kuin tikku pa****n.

Napue, 46,3% 
Ruispohjainen gini, joka maustettu mnuunmuassa mesiangervolla ja koivulla. Ginin ystäville varmasti mieluisa tuttavuus. Itsekin tätä maistoin alle kaksi viikkoa sitten ja vaikken ginistä tykkää, niin olisitte nähneet yllättyneen ilmeen...

Verso, 46,5% 
Amerikan valkotammessa kypsytetty 100% mallasruistisle. Tämä on siis hieman kypsytystä saanut Juuri. 

Koskue, 42,6% 
Tynnyrikypsytetty gini, Sama pohja kuin Napuessa. Itse en ole koskaan maistanut kypsytettyä giniä, joten tästähän saa oivan tilaisuuden sivistää itseensä. 


Näillä mennään. Tämä on varmaan yksi omista suosikkiständeistä. Itselleni "must try": Verso ja Koskue. Muille suosittelen näiden lisäksi Juurta. Samallahan tuo Napuekin lasiin valahtaa, jottei yksin jäisi...

Ja niitä olutlistoja kannatti käydä lueskelemassa JaskanKaljat-blogista.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *
Tapahtuman tiedot:

Aika ja paikka: 
24.-26.10.2014, Helsinki, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 

Pääsyliput: 
Ennakkoon Tiketti, PE, LA: 15€. 3pv lippu 25e. Hinnat sis. narikan ja tasting-lasin.

Tapahtuman sivut: 

Juomalistoja: 
Vuoden 2013 tapahtumakulku: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti