15 syyskuuta 2013

Campbeltown Loch Blend, 40%

Seuraava Campbeltownin viski tarkastelussa on Blendi. Campbeltown Loch on Springbank tislaamon oma "talon" sekoiteviski. Siinä käytetään eri suhteilla ja usein suuressa osin tislaamon omia tisleitä riippuen kyseessä olevasta tuotteesta. Yleensä se sisältää Springbankin ja Longrown mallasviskiä sekä näiden lisäksi jyväviskiä. Kaikilla Campbeltown Loch sekoiteviskeillä on suhteellisesti kohtalaisen suuri mallasviskin osuus blendeihin nähden. Otsikon viski on 5-vuotiasta ja sekoitussuhde on 60% jyväviskiä ja 40% mallasviskiä.

Campbeltown Loch Blend, 40%

T: Samaa nuorta raakuutta kuin Springbank CV:ssä, mutta hieman pyöreämpänä ja maltillisempana. Toisin voisi sanoa hieman "blendimäisenä". Jyväviski tuo tähän tietynlaista viljaista pistävyyttä ja katkeruutta tuoksuun. Tästä on kuitenkin mielestäni hyvin havaittavissa CV:n kaltaisia nootteja, kuten viljaisaa öljyisyyttä ja Springbankin omankaltaista hedelmäistä savuisuutta. Hedelmät ovat raa'ahkoja omenoita ja päärynöitä. Vaniljaisuuttakin löytyy ihan miellyttävästi. Vierellä lasissa oleva Springbank 10yo OB on tätä savuisempi, kylmempi ja kypsempi. Väristä sen verran, että tämä Loch on erittäin vaalea.

M: Maku on kuin olisi valmiiksi vedella laimennettu (ja reilusti). Hyvin mieto,vetinen ja pliisu suutuntuma. Alun vetisyyden jälkeen nousee kyllä pientä vaniljaista ja vihreän omenaista mausteisuutta, mutta yritys jää pliisuksi. Reilulla suullisella saa melkein jotakin kihelmöintiä ja öljyisyyttä, mutta se ei jaksa kantaa oikein mihinkään. Jälkimaku on vaisu ja lyhyehkö

Nyt täytyy sanoa, että on kyllä aika vaisu esitys. Odotin ehkä hieman enemmän tältä, sillä onhan kyseessä kuitenkin yksi suosikkitislaamoistani. Se maku mitä tästä irtosi on ihan ok, mutta ongelma on se, että kun mitään makua eimeinannut saada irti. Tuoksussa oli pientä ainesta johonkin, mutta se ei tässätapauksessa maussa näkynyt tarpeeksi. Onneksi tätä blendiä löytyy myös 21-ikäisenä (ja vanhempanakin) ja kuulemani mukaan se tarjoaa jopa ihan hyvän kokemuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti