17 joulukuuta 2023

Glenmorangie Signet, 46% OB

Plop! Yli 10 vuotta sitten hankittu Glenmorangie auki. Jotenkin opin aikanaan tästä pitämään, vaikka ei tämä mikään tajunnanräjäyttävä viski koskaan ollutkaan. Entä nyt, kymmenen vuotta myöhemmin? Makuaisti kuitenkin aina kehittyy ja siinä todennäköisesti jotakin voi muuttua ajan saatossa.

Ikämerkitsemätön viski, joka sillon alkujaan saattoi sisältää myös hyvin iäkästäkin viskiä (jopa 30yo), mutta mitään tarkkoja osuuksia ei kerrottu ja todennäköisestihän iäkkään viskin osuus on ollut hyvin pieni. Valmistuksessa on käytetty paahdettua suklaamallasta, joka on hyvinkin tuttu tumman oluen ystäville. Aikanaan tästä maksoin 90-100€, nykyversion hinta liikkuu 140-170€ tietämillä riippuen lähteestä. 

Glenmorangie Signet, 2010, 46% (OB)

Tuoksussa toffeesuklaakonvehtia, karamellisoitua appelsiinia ja suklaamaltaisuutta. Hieman kahvimaisia vivahteita ja kaunista nahkaisuutta. Lasiajan jälkeen antiikkisia vivahteita (kuten aiemmissa nuiteissani, pölyistä vanhaa huonekalua jne), lisää nahkaisuutta ja appelsiinia taustalla. Kiva tuoksu!

Maussa lämmintä suklaista maltaisuutta, kermakaramellia ja maitokaakaota. Vivahteita karamellisoidusta appelsiinista, creme bruleeta ja muscovadosokeria. Jälkimaku on syvä ja leveä. Hieman maustekakkua, pehmeää paahteista maltaisuutta ja uuniomenaa. Pitkä jälkimaku.

Maku on tasapainoinen ja omaa hyvää syvyyttä. Kyllä tässä tuoksun ja maun perusteella minusta löytyy iäkkään viskin piirteitä helposti. Aika toista maata kuin muutama muu uudempi (modernimpi) maistamani Glenmorangie.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti