06 tammikuuta 2018

Alkosta: Stadin Panimo NEIPA

NEIPAA! Eli muotiolut New England IPAa saa nyt Alkostakin, tosin joudut pulittamaan yli viisi euroa, kuten yleensäkin Stapan oluista. Ja monesta muustakin kotimaisesta. Harmi, sillä luulen että kysyntää olisi enemmän, sillä todella usein kuulee suomalaisten purnaavan Alkon hyllyillä hinnoista ja ymmärtäähän sen varsinkin satunnaisen maistelijan silmin.

Tämä tyyli siis lupailisi kenties mehukasta sameaa IPAa, en takerru sen kummemmin tyyliin liikaa, niistä tapellaan muualla tarpeeksi. Itse odotan sameaa mehukasta suutuntumaltaankin jotenkin pureksittavaa IPAa. En tiedä tarkemmin tämän spelsejä, StaPalla takaetikettikin on vuodelta nakki ja kilpi ja lukee aina samat saunanlauteilla keksityt bullshit-markkinointitekstit. Vaihtakaa sitä etikettiä jo!


Stadin Panimon New England IPA, 5,6%

Tuoksu on hyvin trooppishedelmäinen, tuoreen humaloitu ja miedosti greippisä. Hedelmäisyys siis päällimmäisenä, joka on hyväkin asia. Voisin siis mehukkuuden mukaan uskoakin NEIPAksi.

Maussa kuitenkin käy ilmi, että ipahan se tässä. Runko on jotenkin liian puhdas ja kirkas. Mehuisuus ei ihan yllä riittäväksi. Kstkeruutta aika rayhallisesti, ipaksi jopa vähän, mutta eikös NEIPAssa kuulukin? Kyllä tässä mukava hedelmäisyys on ja miedosti mehukkuuttakin, mutta suutuntuma on jotenkin puutteellisen oloinen.

Olut on IPAksi ihan hyvä, mutta onko se New England ollut pakko saada siihen? Lieko olut onnistunut täysin ja oliko etiketti jo painettu? Koska vaikka en tyylipoliisi olekaan, niin kyllä mä vähän odotin jotain poikkeuksellisempaa.


2 kommenttia: