10 tammikuuta 2018

Alkosta: Highland Park Single Cask Series "Suomi 100"

Tämä veijari tuli ennen "Sydäntalvi"-versiota, mutta päätyi nyt myöhemmin arvioitavaksi. Olen maistanut nyt tämän rinnakkain Sydäntalven kanssa, joten on hyvä tehdä yhteenveto. Kyseessä siis toinen Single Cask julkaisu Suomen markkinoille. Alkossa tämä kävi 99€ hintaan.

Pullote on välimaastoa väriltään verrattuna SMWS&VYS sekä Sydäntalveen. Ikää tällä on 12 vuotta ja se on pullotettu täysvahvana ensimmäisen täytön Puncheon-sherrytynnyristä (Eurooppalaista tammea). Pullomäärä 636.


Highland Park Single Cask #1536 "Onnittelut 100-vuotiaalle...", 2004/2016, 59,2%

Tuoksu on mausteisen kuivahedelmäinen, siis runsaan sherryinen, makea ja viininen. Makeaa kaakaota, rusinaa, tummaa suklaata ja hedelmäistä nahkaisuutta. Ei niin pistävä ja terävä kuin viimeksi maistettu "Sydäntalvi". Parempi minun mielestäni.

Maku on hyökkäävän sherryinen, mutta mukana on myös HP:n oma karaktääri. Miedosti mineraalista kanervaisuutta, hedelmäisyyttä ja öljyisyyttä. Ikä ja prosentit tekevät tästä hyökkäävän ja hieman terävän, mutta reilu hyvä sherryisyys tappelee vastaan. Jälkimakua kohden voimakas oloroso- ja px-sherryn yhdistelmä, eli makeutta ja kuivempaa hedelmäisyyttä, ei kumisuutta. Myös ruskeaa vahaisuutta ja mokkaisuutta. Kyllä pidän tätä parempana kuin "Sydäntalvi"-versiota.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti