24 syyskuuta 2017

Brooklyn The Discreet Charm of the Framboisie

Vattu soikoon. Isosti kun ottaa, niin pääsee paremmin makuun kiinni. Siispä isompaa pulloa vadelmaisesta Brooklynilaisesta ostoskoriin ranskanmaalta Saveur-Bierestä. Puljuhan ei kylläkään enää toimita Suomeen, mutta tilasin hyvinä vanhoina aikoina. Hintaa taisi jäädä 18€ pullolle.

Nimi oluella on peräisin jostakin 1972 vuoden leffasta, mutta kiinnostavampi osuus itselleni oli tynnyrikypsytys tammitynnyreissä, maitohappobakteerit ja tuoreet vadelmat. Humalapuolta kyyditsee Mosaic. Reseptin perusteella siis erittäin houkutteleva. Ei tätä kyllä kovin helposti taida olla saatavilla Suomeen ja Saveurkin näyttää tällä hetkellä yli 20€ hintaa.


Brooklyn The Discreet Charm of the Framboisie, 7,3%

Tuoksu on hurmaavan tamminen ja vadelmainen. Väristä vadelma ei käynyt ilmi, mutta tuoksussa sen huomaa mukavasti. Muistuttaa paljon vaikka Rodenbachin Caractere Rougea, mutta ei niin kypsytetyltä. Happamuuskin tulee tuokussa esiin. Raikas, vadelmainen, tamminen ja miedon maitohappoinen tuoksu. Erinomainen.

Maussa vaalea keskivertoa vahvempi happamuus ottaa ohjat. Vadelmainen maku kuitenkin tasapainoittaa kokonaisuutta ja vie kuivalta maitohapolta tunnetta marjaisamman happamuuteen. Muutoin hyvin puhdas, ehkä hieman simppelikin. Humalalla ei roolia, samoin mallaspohja on kevyt. Hiilihappoja reippaahkosti. Jälkimaku hieman vadelmahapan, kevyen tamminen ja kevyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti