17 syyskuuta 2017

Maitokaupasta: Fat Lizard Topless Can - Ankle Slapper & Track Day IPA


Nyt on testattu muutamaan kertaan 360-tölkki, eli ns. aromitölkki, topless can, vai miksi nyt haluaakaan kutsua. Ensituleminen Euroopassa oli The London Beer Factorylla, joka lanseerasi 2016 kesällä 360-tölkin. Nyt läskiliskot teki saman Suomessa, eli julkaisi ensimmäisenä panimona kyseisen formaatin.

Tölkki on 0,44 litran kokoinen ja tulossa on myös 0,25 litran kokoisia tuhdimpia juomia. Kolmen vartin tölkissä on vihreäpohjainen maali, jonka päällä teippiprintti. Näin alkuun näitä topless-tölkkioluita löytyy maitokaupoista ainakin viittä eri tyyliä; Ankle Slapper, Track Day Session IPA, Smooth Lava Red Ale, Bikini Top American Wheat ja Rib Tickler Rugby Lager.

Ideahan tässä on se, että ei välttämättä tarvi olla asiaan kuuluvaa olutlasia, vaan tölkin isosta suuaukosta saa aromit paremmin esille tölkistä suoraan juodessa, aina kun ei ole lasia saatavilla.Fat Lizard Ankle Slapper, 4,7% (Topless Can)

Tuoksu tölkin on tismalleen sama kuin tuopin suusta. Raikas tuore hedelmähumalaisuus puree. Tölkistä jopa pidempään kuin tuopista. Miedosti pihkaa ja havuja, sekä runsas havusitruksisuus. Appelsiinia. Tuoksu on tässä aika kivan tuore ja hyvä.

Maku on hieman latteampi kuin tuoksu antaa ymmärtää. Suutuntuma on hyvä, sopivan vähän hiilihappoja ja aavistuksen tahmainen. Sitruksisuutta (appelsiini ja sitruuna), havuja, hieman greippiä ja kevyesti karamellimaltaisuutta. Katkeruus ei päätä huimaa, mutta aromimaailma toimii. Ihan hyvä.
Fat Lizard Track Day IPA, 4,7% (Topless Can)

Tuoksu tunkkaisempi ja sulkeutuneempi kuin edellisessä. Alkuun tölkki pieraisi. Sitten tulee tuoretta sitruksista humalaa a la citra. Tuoksu paranee kivasti ajan kanssa. Vaikea sanoa kumpi parempi, edellinen vai tämä. Molemmat hyvin tuoreita. Ja niin... molemmat tuoksui paremmalta tölkistä kuin tuopista!

Maussa tuoretta humalakukkaa, appelsiinia, sitruunaa, miedosti kuivaa ruohoisuutta ja reippaammin karamellisuutta. Myös havulla roolia. Suutuntuma edellisen tapaan sopiva. Enemmän katkeruutta kuin edellisessä. Aika samoilla viivoilla ollaan. Ihan jepa tämäkin. Tämä tölkkihomma toimii!


1 kommentti:

  1. hyvä, jos haluaa juoda oluen saunassa parilla kulauksella. toivottavasti näit tule elisää.

    VastaaPoista