10 syyskuuta 2017

Alkosta: Põhjala Cellar Series - Mutant Disco TQ

Virolaista vahvistusta on ilmaantunut enemmin määrin Alkoon. Olen vielä ollut rajoittunut tähän tunnetuimpaan panimoon, eli Põhjalaan. Tältä on tottunut odottamaan jo isompiakin herkkuja, tason ollessa melko kovaa.

Tämän Mutant Disco TQ:n perusversiota en ole maistanut, mutta tämä tequilatynnyreissä "useamman kuukauden" kypsynyt versio ei varmaan kauaksi puusta tipu. Perusversiossakin on ymmärrykseni mukaan tequilatwistiä, sillä sen keitossa on uitettu tequilassa marinoituja tammilastuja. Nyt siis tynnyrikypsytystä, jonka lisäksi löytyy myös sitruunan kuorta. Itse muistan ostaneeni tämän Alkosta yli 7 € hintaan, mutta en löytänyt tätä enää valikoimista. Hyllyillä tätä kyllä on näkynyt edelleen.


Põhjala Cellar Series - Mutant Disco TQ, 7,5%

Tuokussa on jotakin karkkista hedelmäisyyttä, joka sekoittuu sitruunakuoren ja itse sitruunahedelmän aromeihin. Sitruuna on tässä nimenomaan hedelmälihaisena vahvasti aromissa esillä. Ympärillä on humalien tuomaa sitruksisuutta, joka on ajoittain havuisempaa. Tequila tulee niin ikään selvästi ja miellyttävänä mausteisuutena.

Maussa sitruunaisuus ei ole niin vahvasti esillä (onneksi) ja päästää humalan havuisuuden pienesti esille. Katkeruutta ei erityisemmin ole, joka lienee normaalia tynnyrikypsytetylle ipalle. Greippiä, mietoa sitruunaa ja vaaleaa ohutta maltaisuutta, sekä jälkimakuun menneasä havuisuutta. Tequila jää maussa vasta jälkimaun puolelle. Tykkäsin tuoksusta enemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti