16 kesäkuuta 2017

The Macallan 12yo Double Cask (OB)

Blendien väliin, ja muutenkin pitkästä aikaa Macallan arvioitavaksi. On se kyllä kova maine jäänyt tälle tislaamolle. Espanjassa, kun joitain pullotteita ravintoloissa ja viinakaupoissa löytyi, niin oli kyllä hintalapussa Macallan lisää. Eräskin paikallinen heppu kyseli alkoholikaupassa myyjältä sitkeästi nyky (NAS) Macallaneiden ikää ja myyjä soitteli toiseen kauppaan ja syöksi tuutin täydeltä paskaa miehen suuhun. Vai että Macallan Amber on vähintään 15-vuotiasta....

Tämän otsikon pullotteen kohdalla ei tarvitse ikää pohtia, koska siinä on 12 vuotta komeasti esillä. Eikä tästä joudu ulkomailla, tai nettikaupoissa kauheasti köyhtyäkään, kun lesti irtoaa alta 60€. Luonteeltaan viski on jo marketeilta hieman hävinneen Macallan 12yo sherry oakin suuntaan, sillä se on kypsytetty amerikkalaisesta- ja eurooppalaisesta tammesta tehdyissä sherrytynnyreissä. Tässä uudessa pullotteessa tosin amerikkalaisen tammen osuus on merkittävämpi kuin 12yo Sherry Oak versiossa.


The Macallan 12yo Double Cask, 40% (OB)

Tuoksuta irtoaa viinisyysttä, joka on nahkeaa, hieman kumista ja tumman hedelmäistä. Sherryistä aromia löytyy reilusti, vaikka mikään sherrypommi ei olekaan. Tummaa kaakaota, kahvia ja miedosti mokkaisuutta. Ajan kanssa tuulettuu mukavasti ja sherryn hyvät puolet tulee esiin.

Maussa ollaan siellä hieman "nykysherryviskin" maastossa, eli ei ylletä ihan aromin tasolle, vaan maut on hieman latteammat ja "päälleliimatun" oloiset. Ei missään nimessä huono, mutta jotakin puuttuu heti alusta. Sherryisyys on lämmintä, toffeista ja ei erityisen kuivaa. Keltaisia hedelmiä ja hieman makeaa kypsää hedelmää. Tämän on hieman kaksijakoinen – mukavaa pehmeää sherryisyyttä, mutta myös sitä pientä kumisuutta ja teennäisen makeaa makeutusainemaista mehutuntua. Kyllä tämä on ihan hyvä, mutta mikäli olet maistanut vanhan ajan sherrymäkkejä, niin ei tämä erityistä kokemusta tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti