06 kesäkuuta 2017

The Exclusive Blend 1991 (Creative Whisky Company)

Jos sitä yhden blendin kokeilisi. Yksityisen pullottajan leiriin hypätään ja kokeillaan Creative Whisky Companyn sekoitetta. Heidän jo tunnetuksi nousseen Exclusive Malts -brändin tuotteita tuli tilattua nettikaupasta Iso-Britanniasta.

Otsikon 21-vuotias 1991 vintage on tietääkseni tämän sekoitesarjan nuorin sekoite ja se koostuu 80% mallasviskistä ja 20% jyväviskistä. Todella korkea mallasviskipitoisuus siis. Sisältö on peräisin entisestä refill-sherrytynnyristä ja koko sekoitesisältö on tislattu 1991, pullotettu 2013. Hinta tällä pullolla pyörii siellä 70-100€ tienoilla. Sisarpulloja löytyy 25-, 33- ja 35-vuotiaina.


The Exclusive Blend 1991, 46% (Creative Whisky Company)

Tuoksussa puhdasta mausteisuutta, joka muistuttaa pitkästä tammiajasta. Vaniljaista pehmeää jyväviskisyyttä, kypsennettyjä keltaisia hedelmiä (uuniomena, uunibanaani), sekä makeahkon mausteista kuivaa hedelmäisyyttä, joka lienee sherryn peruja. Ei juhlita tuoksun perusteella vielä.

Maku on aika tammisen mausteinen ja siinä on niitä uunihedelmiä. Pehmeää tammisuutta ja kevyesti lämmintä kermaisuutta. Maku on mallasviskivetoinen, mutta kyllä tästä myös jyväviskin maistaa. Sherryisyyttä löytyy ja se on vaaleaa ja kuivahedelmäisen mausteista. Ihan tasapainoinen, vaikka reilu iäkäs tammisuus viekin hiukan liikaa näyttämöä. Ei herätä ostohimoja, jotenkin tylsähköksi jäi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti