04 toukokuuta 2017

Johnnie Walker Select Casks - Rye Cask Finish

Jälleen blendiä lasissa. Ja siltä hyvin tunnetulta brändiltä, jolta olen maistanut jo moooonta blendiä. Jospa löytyisi uusi suosikki Blue Labelin rinnalle.

Ensinnä pieni huomio – nyt on kyseessä Johnnie Walkerin Select Casks -sarjan Rye Cask Finish, ei siis Alkosta löytyvä Blenders' Batch Red Rye Finish. Speksien mukaan nämä kaksi ovat aika lähellä toisiaan, mutta tämä otsikon viski on ikämerkitty kymmenellä vuodella (Blender's versio on NAS) ja vahvempi prosenteiltaan (Blender's versio 40%). Siis paljon mielenkiintoisempi.

Cardhun mallasviskin ympärillehän tämäkin rakentuu. Kypsytetty ensimmäisen täytön bourbontynnyreissä ja viimeistelty ruisviskitynnyreissä. Viimeistelyaikaa ei kerrota, toisin kuin blender's batchissa se on 6kk. Tämä otsikon viski irtoaa maailmalla n. 55-60€ hintaan.


Johnnie Walker Select Casks - Rye Cask Finish, 46%

Tuoksussa runsas ruisviskin mausteisuus. Jopa sen verran paljon, että voisi helposti luulla ruisviskiksi. Neilikkaa, kanelia, tammea, vaniljaa ja hyvin kevyt hapan maustekakkuisuus (piimäkakku). Ruisviskitynnyri peittää blendin muut aromit allensa Minusta oikein hyväkin tuoksu, mutta tykkäänkin ruisviskistä.

Maussa rukiinen mausteisuus myös dominoi ja 46% vahvuuden aistii hyvällä tavalla. Ei siis tyypillisen vetinen blendi kuten esim samaisen brändin punainen, vaan vahvempi, intensiivisempi ja tietty mausteisempi. Mausteina ne samat kuin tuoksussa. Hieman tulee alkoholinen tausta mukana, ikään kuin vahvempaa nuorta ruisviskiä olisi laimennettu. Silti, kokonaisolemus on minusta hyvin positiivinen yllätys. Mikäli ruisviski (ja vielä nuorehko) ei ole makuusi, niin et todennäköisesti arvosta tätäkään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti