27 heinäkuuta 2015

Alkosta: Maku Saison, 6%

Alkon tilausvalikoimaan saatiin kotimainen vahvistus saisoneiden puolelle. Maku Saison on tilattavissa tiettyihin alkoihin 24 pullon satseissa, mutta onneksi useammat myymälät ovat ottaneet sitä hyllyihinsä pienempiä ostosmääriä varten. Itse noukin omani Leppävaaran Sellon Alkosta reilu neljän euron hintaan.

Hiljattain maistoin kyseisen oluen SOPP2015-tapahtumassa, vaikkakin hieman ohimennen (pieni annos). Tapahtumassa oli Maku Brewingiltä kaksi saison-tyylistä olutta, Maalais-Tamminen ja Saison. Maalais-Tamminen oli oikein hyvä tammitwistillä huumaava saison, jollaiseen en ole törmännyt aiemmin. Kahden maiston jälkeen tuli minusta kyseisen oluen ystävä.

Saison on puolestaan perinteisempi lajinsa edustaja, ilman sen kummempia tuunauksia. Maku Brewingin kotisivuilta löytyy oluen reseptiikan tiedot – mallaspuolelta löytyy Pale Ale, Wheat, Vienna ja Cookie, sekä humalapuolelta Magnum, Saaz ja Styrian Goldings. EBU 24.

"Oljenkeltainen saison on oluttyylinä peräisin belgialaisilta maatiloilta. Suodattamaton, hedelmäinen ja hieman hapan Maku Saison vie mielesi aurinkoiseen ja kiireettömään tunnelmaan."


Maku Saison, 6%

Tuoksu hyvin alkuperäinen, jossa vehnäoluellekin tyypillistä kypsää banaanisuutta. Miedosti nipistävää mausteisuutta, sitruksista raikasta hedelmäisyyttä ja mausteista makeahkoa belgihiivaisuutta. Tuoksussa on kaikki kohdallaan.

Maku alkaa perinteisen pistävänä, hiivaisena ja kuivan mausteisena. Suutuntuma hyvä. Sitruksisuutta löytyy keskivaiheilla ja sitä seuraa kypsä banaanisuus ja vehnäinen maltaisuus. Loppua kohden kuivaa mausteisuutta ja katkeruutta. Sitruksien kuorta. Hyvin tasapainoinen jua maukas saison, jossa mukava hefeweizen vivahde.

Erinomainen saison kotimaiselta panimolta. Kaverit panee tyylistä riippumatta erittäin maukkaita oluita. Jatkakaa samaan malliin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti