29 heinäkuuta 2022

Nikka Yoichi Single Malt, 45% (OB)

Nykyään japanilaisia viskejä on vaikea harrastaa, ellei omaa erittäin paksua lompakkoa. Onneksi nyt sentään jotakin uuttakin tehdään huokeampaan hintaan, olkoonkin ettei ikämerkintöjä kannata odottaa näiltä. 

Alkoonkin tullut tulokas (78€) löytyi St. Urho's Pubista, hintaa 7€/2cl. Tästä on kuulunut positiivisia kommentteja ja lähtökohtaisesti kiinnostava itselle, joten piti maistaa.

Nikka Yoichi Single Malt, 45% (OB)

Tuoksussa päärynää, sitruunaa, hyvin hentoa turvetta, raikasta vihreää hedelmää (omena, rypäle?). Ajan kanssa kehittyy kypsempää hedelmäisyyttä ja maltaisuus nostaa päätä. 

Maussa aika samoilla linjoilla, omenaa, päärynää, hieman ruohoisuutta ja kuivaa heinää, turvetta enemmän kuin tuoksussa, mutta silti ollaan sellaisessa hennossa taustaturpeessa (joka on oikein hyvä tässä). Jälkimakuun mennessä mietoa viljaisuutta, tammea ja vihreää rypälettä.

Täytyy sanoa, että oikein jees ikämerkinnätön Japsi. Ja tämä sentään nimenomaan on japanilainen juuriaan myöten ja siksi varmaan laadukas onkin, siellä ei usein ole tapana tehdä asioita "sinne päin"!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti