19 elokuuta 2014

Olut Expo Finland 2014 - JaskanKaljat/OVEF haastattelu


JaskanKaljat haastatteli tapahtuman järjestäjää Mikki Nymania ja tuloksena on kasa mielekiintoista informaatiota. Haastattelun kysymykset, vastaukset ja pienen esiraportin voit lukea sellaisenaan JaskanKaljat -blogista, tästä näet vain haastattelun kysymykset ja vastaukset. Kiitos ja kunnia Jaskalle haastattelusta.

Kerro lyhyesti mikä on Olut & Viski Expo Finland 2014 –tapahtuma?
Suomen kattavin panimo- ja tislaamotuotteita esittelevä asiapitoinen messutapahtuma, niin kuluttajille kuin alan ammattilaisille. Toista vuotta saapuu paikalle Suomen kiinnostavimmat panimot sekä maahantuojat, esitellen kauden uutuuksia sekä tuttuja klassikoita.

Milloin tapahtuma on ja missä?
Helsingin Kaapelitehtaalla lokakuu 24.-26. Päivä, perjantaista sunnuntaihin.

Viime vuonna oli tapahtuman nimi Suomen OlutExpo ja tänä vuonna Olut & Viski Expo. Miksi näin?
Tapahtuman virallista toiminimeä uudistettiin kuvaamaan tapahtumaa paremmin, onhan viskien läsnäolo määrällisesti erittäin merkittävä tekijä tapahtumassa.

Kuinka paljon on tähän mennessä ilmoittautunut näytteilleasettajia?
Tilat osastoille on loppuunmyyty nyt elokuun alussa, ja näytteilleasettajien yhteismäärä on kasvanut viime vuodesta yli kolmeenkymmeneen.

Ketkä ovat ilmoittuneet mukaan?
Virallinen lista lopullisessa muodossa tullaan julkaisemaan hyvin pian tapahtuman facebook sivuilla: ”Olut & Viski Expo Finland”

Onko vielä tulossa lisää ja mm. ketä?
Jos pystymme ratkaisemaan tilaan liittyvät ongelmat, voimme ehkä saada mahtumaan muutama toimija lisää. Keskustelut esimerkiksi Viron pienpanimoliiton kanssa on kesken.

Kuinka tapahtuma tulee eroamaan viime vuotisesta tapahtumassa, joka oli ensimmäinen kerta, kun tämä Expo järjestettiin?
Suurimmat erot viimevuotiseen tapahtumaan tulevat näkymään näytteilleasettajien innostuneisuuden ansiosta, tulemme näkemään paljon parempaa ja näkyvämpää tuotteiden esittelyä.

Onko joitain virheitä otettu viime vuodesta opiksi ja kuinka näitä on lähdetty korjaamaan.
Asiakaspalautteiden ansiosta olemme muokkaamassa tapahtuman ruokatarjontaa, aukioloaikoja, mobiiliäänestystä, tuotteista ennakkoon tiedottamista, ja paljon muita asioita on hiottu.

Paljon maksaa tapahtuman liput ja kuinka tapahtumassa hoidetaan juomien maksaminen?
Pääsylippu ovelta sisältäen narikan ja tasting lasin käyttöön pysyy saman hintaisena kuin viime vuonna eli 15€ perjantaina ja lauantaina, sunnuntain aukioloajan ollessa lyhyempi hinta on vain 10€. Ennakkolippujen hinnat ovat vielä hetken auki, johtuen neuvotteluista eri myyntikanavien kanssa.

Tänä vuonna Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot –tapahtumasta syntyi ”vesikohu”, kun sisäänkäyntiportilla takavarikoitiin vesipulloja ja sisäpuolella asiakkaat joutuivat vettä halutessaan ostamaan lämpimiä puolen litran vesipulloja kahdella eurolla. Kuinka te tulette hoitamaan vesitarjoilun tapahtumassa?
Anniskelutapahtumiin kun ei saa tuoda omia nesteitä mukana, on erityisen tärkeää että vesihuolto on hoidettu mahdollisimman hyvin. Tulemme myymään eri puolilla tapahtumaa kylmäksi jäähdytettyä hiilihapotonta lähdevettä 0,5L muovipulloissa, ja tietysti pyrimme mahdollisimman alhaiseen hintaan koska kyseessähän on vain lisäpalvelu asiakkaille vaikka tärkeä.

Onko tapahtumaan luvassa minkälaista ohjelmaa mm. musiikkia tai luentoja?
Musiikkia ei ole luvassa ei missään muodossa, mutta erinomaisia ja mielenkiintoisia tietoiskumaisia luentoja on luvassa jälleen runsaasti.

Miksi kannattaa tulla tänä vuonna Olut & Viski Expoon?
Tänä vuonna kävijät pystyvät toteamaan kuinka hyvin Kaapelitehdas voi toimia tämän tyyppisen tapahtuman näyttämönä, luvassa on todella näyttävä areena tulla tekemään makujen löytöretki.


*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *
Tapahtuman tiedot:

Aika ja paikka: 
24.-26.10.2014, Helsinki, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 

Pääsyliput: 
Ennakkoon Tiketti, PE, LA: 15€, SU 10€. 3pv lippu 25e. Hinnat sis. narikan ja tasting-lasin.

Tapahtuman sivut: 

Tulossa juomalistoja: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti