05 joulukuuta 2016

Muistio Viking Line M/S Mariella ja Tukholma 3.12.2016

Muistiinpanoksi kirjaa tällä kertaa Viking Linen M/S Mariellan reissun ja kohteena tuttu Tukholma. Edellisten muistiinpanojen mukaan kävin tällä laivalla tammikuussa 2015, eli lähes kaksi vuotta sitten. En katsonut muistiinpanoja vasta kuin nyt ja ainakin seuraava lause pitää edelleen kutinsa: "tämän laivan pubi on aivan perseestä. Muutama parempi olut ja naurettava viskivalikoima. Meni tovi aikaa etsiessä koko baaria, kunnes tajusin sen olevan kyseinen, ennemminkin drinkkibaarilta näyttävä lafka". 

Se tosiaan on surkea hämyinen ja haiseva paikka, edelleen. Oluita löytyi muutama hyväkin, mutta ei niitä sinne "pubiin" viitsi jäädä nauttimaan. Viskivalikoima oli niin surkea, etten yhtäkään viskiä viitsinyt tuolta ostaa. Viinibaarista löytyi Woodford Reserveä, jota muutamat naukut tuli nautittua. Menettelee perusbourbonina, varsinkin kun muuta ei ole tarjolla. Hieman pistävää se tosin on. Oluista tuli juotua Lagunitas IPAa, joka muuten on aika kiva ja hyvin juotavissa oleva IPA. Myös Fullersin ESB eksyi lasiin. Hanavalikoima oli umpisurkea, niitä ei ollut paineita maistaa.

Ns. Tax-Free -myymälä oli sellaista perussettiä, muutama ihmeellisempi pullote eksynyt joukkoon. Samat NASsithan siellä oli kuin muillakin paateilla, mutta lisänä pari viikkaripullotetta ja pari ruotsipullotetta. Ei tarvinnut yhtään pulloa kotia kantaa. Vitriinissä oli pari pulloa, joiden hinta huiteli satasista ylös päin. Lisäksi oli maisteluvitriini, jossa kymmenisen pulloa maistettavana. Oluille löytyi yksi hyllykkä, jossa muuten ihan ok oluitakin, mutta useat olivat parasta ennen nyt.
Systembolagetin hyllyiltä löytyi niitä hyviä ja mielenkiintoisia oluita. Etukäteen olin tilannut noudettavaksi Boulevard Smokestack Seriesin Saison-Brettan, jota olen himoinnut jo pitkän tovin. Näiden lisäksi hyllyiltä löytyi riittävästi uutta ja vanhaa tuttua, joista sai helposti repun täyteen. Kympillä isolta pullolta lähti myös pari upeaksi todettua Rodenbachin Alexanderia. Kahdessa myymälässä poikkesin, Drottninggatan 22 ja Norrlandsgatan 3, joka on entinen NK-Systembolaget.

Tämä nykyinen Tukholman lippulaivamyymälä on kyllä vajonnut alas päin. Oluita on, mutta tuntuu ettei enää niin paljoa kuin aiemmin naapurimyymälässä. Nykyään tukeudutaan nettimyyntiin, joka toisaalta on ymmärrettävää, mutta sitten turistietsiskelijöille ei ole niin hyvät tarjoiltavat. Noh, kyllähän tuolta mukaansa muutamat otti.
kotiintuomiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti