1. Yoichi 15yo OB, 45% 3.
T: Sherryinen, hieman turpeinen ja terävähkö. M :Kihelmöivä, kuivia hedelmiä (luumua, taatelia, rusinaa), pähkinää ja kevyttä turvetta. Jälkimaku lyhyempi kuin toivoisi odottaa. Tuoksu oli tosin hyvä.
2. Hakushu bourbon barrel, 48,2% 4.
T: "tavallisen" bourbonvaikutteinen, raikas, ohut ja hieman vetisen vaniljainen. Parani lasiajalla. M: Mausteisen vaniljainen, päärynäinen ja omenainen. Hieman sitrusta. Yllättävän "hellä" vaikka prosentteja löytyykin kohtuusti. Jälkimaku kuivattava ja tanniininen sopivasti.
3. Nikka Taketsuru 21yo OB, 43% 1.
T: Yoichi 15 kaltainen ilman turvetta. Hieman pehmeämpi ja suklaisempi. M: Alun kermaisuuden jälkeen avautuu hyvää sherryä. Kuivia hedelmiä siis rutkasti, suklaata ja hieman pähkinää. Lopussa pientä metallisuutta. Tästä tulee mieleen Aberlour 18yo. Hyvää on.
4. Miyagikyou 10yo OB, 45% 5.
T: Hieman pölyisen tunkkainen ja blendimäinen. Paranee ajan kanssa. Hieman nurmikkoa. M: Tavallisen ympäripyöreä. Hieman kuivaa hedelmää (banaanilastua ja luumua) ja bourbontynnyriä. "Keskitien" varovainen kulkija ja päivittäisviskiluokkaa. Jättää aika kylmäksi.
5. Nikka pure malt black, 43% 2.
T: Yrttiä, savua ja hieman merisuolaa. Selvästi erilainen kuin edelliset. M: Täyteläinen, yllättävän ytimekäs (voimaa ja syvyyttä), miedosti turvetta, vaniljaa ja fariinisokeria. Jälkimaussa hedelmäisyyttä, kukkaisuutta ja hieman palasaippuaa (hyvällä) kohtalaisen pitkäksi aikaa. Hyvä viski.
Tarkkaa touhua |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti