12 kesäkuuta 2013

Rekolan Panimo Munkintie, 6,7%

Pienpanimo, suodattamaton, pastöroimaton ja "elävä olut"... nyt on einekset kohdillaan, mmmm. "luostarimaisia vaikutteita" on tarjolla. Valmistuksessa käytetty siirappia.

Copyright © Rekolan Panimo 2012

Tuoksu on pehmeän hiivainen ja paahtuneen rukiinen. Oikein miellyttävä. Tähän asti siis hyvin menee. Entä maku?
Ok, ensin tuli mieleen noin viikko sitten mökillä juomani sahti, mutta parempana. Belgialaisen oluen, sahdin ja kermaisen brittialen välimuotoa. No en tiedä, mutta oikeastaan koitan sanoa, että hyvää on. Paahtunutta karamellisoitunutta mallasta, hiivaista pullaleipää ja sopivasti ja aika tasapainoisesti humalaa. Jälkimakuna imelää mallasta ja paahteista kahvia. Onhan tämä kohtuu makeahkoa, mutta jos lukee oluen taustat tästä linkistä ja antaa mielikuvitusten lentää, niin tämä on mainiota.

Jos jotakin saisi toivoa lisää niin ehkä millinverran vähemmän makeutta. Kannattaa kokeilla jos ei paksu ja makeahko ale pelästytä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti