20 kesäkuuta 2015

Schneider Weisse Tap X Mathilda Soleil

Tajusin juuri, että nyt on hyvä tilaisuus tutustua Schneiderin toiseen Tap X -sarjalaiseen, kun juuri tuli nautittua Tap X Meine Porter Weisse. Se ei lunastanut odotuksiani, mutta omasi kyllä kivan tuoksun ja kohtalaisen maukkaan maun. Vaan miten käy tämän vuoden Tap X oluelle?

Tap X Mathilda Soleil on kunnianosoitus edesmenneelle panimopäällikölle Mathilde Schneiderille, joka loi G. Schneider & Sohnin ensimmäisen vehnädoppelbockin vuonna 1907. Otsikon olutta varten on kasvatettu pieni erä erikoista humalalajiketta, jota ei kuitenkaan paljasteta nimeltään. Rajattu erä, 7% vahvuudeltaan ja ollut saatavilla maaliskuusta lähtien. Parasta ennen on merkattu pulloon 02/2017.


Schneider Weisse Tap X Mathilda Soleil, 7%

Tuoksusta löytyy selkeästi hapan, jopa villihiivaisen hedelmäinen happamuus. Olisiko belgihiivaa ainakin? Runsaasti hedelmäisyyttä sitruksien ja ylikypsien hedelmien muodossa. Persikkaa, kiiviä, sitruunaa ja omenaa. Alta tulee maltaisuutta ja kuivaa humalaa. Herkullinen tuoksu!

Maussa samat elementit on läsnä, mutta paljon pehmeämmin. Samettisen pehmeä suutuntuma. Hyvin miedosti hapan/kirpeä alku, joka muuttuu kuivemmaksi ja hiivaisemmaksi. Hunajaista pehmeyttä ja mietoa makeutta. Tässä ei ole tyypillistä banaanisuutta kuin ehkä hitusen ja neilikkaisuutta en löydä, mutta tilalla on saisontyylistä hedelmäisyyttä ja mietoa kuivattavaa humalaa. Myös hiivaisuus on kauniin kukkaista ja hedelmäistä. Petollisen helppo ja maukas. Loistava olut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti