02 kesäkuuta 2015

Two Roads Worker's Comp Saison & Road 2 Ruin Double IPA


Hiljattain vietetyllä mökkilomalla tuli nautittua useampi herkullinen (ja vähemmän herkullinen) olut, joista ajattelin poimia muutamat mielenkiintoiset julkaisuun asti. Suurin osa oluista oli hommattu Hollannista ja oli astetta harvinaisempia, joten mahdollisuudet saada niitä käsiinsä Suomesta on melko pienet, ellei kapakassa tule vastaan. Ympäristö ja olosuhteethan olivat aivan mahtavat ja suurin osa oluista kävi lasissani ensimmäistä kertaa.

Kaksi ensimmäistä poimintaa tulee Yhdysvalloista, Stratfordista, panimolta nimeltään Two Roads. Worker's Comp Saison on vanhaan tapaan kepeämpi saison, jonka valmistuksessa on käytetty ohraa, vehnää, ruista ja kauraa. Road 2 Ruin on puolestaan tupla-IPA, jonka humaloinnin hoitaa neljä eri humalatyyppiä: Summit, Palisade, Cascade ja Magnum.

Panimon kotisivuille ja lisäinfoon pääset tutustumaan oheisesta linkistä: tworoadsbrewing.com.


Two Roads Worker's Comp Saison, 4,8%

Tuoksu on kutsuvan raikas, hyvin hedelmäinen ja miedon hiivainen. Hedelmäisyys on upeeta: mangoa, melonia, sitruunaa, kirpeää omenaa ja appelsiinin kuorta. Erinomainen tuoksu. Maku täyttää tuoksun lupaamaa tietä. Suutuntuma on yllättävän pehmeä ja hunajainen. Humala on erittäin mietona, samoin saisonin pistelevä mausteisuus. Makeampaa ja hedelmäistä hiivaisuutta on yllin kyllin. Pidän tästä paljon.Two Roads Road 2 Ruin Double IPA, 8% (btld 1/2015)

Tuoksu on tässäkin lupaava. Mallas on hienosti tasapainossa humalan kanssa. Humala ei ole erityisen vahvasti läsnä, mutta riittävästi ja aromikkaasti. Pihkaista, havuista ja hedelmäistä (mango ja sitruuna). Maussa jäädään hienoisesti hieman uneliaaksi – humala ei puraise toivotulla vahvuudella. Suutuntuma pehmeä ja rauhallinen hiilihapoilta. Kuitenkin hyvin tasapainoinen ja maukas olut. Jälkimaku maltaisen humalainen, ei kovin kuiva. Humaliltaan enemmän IPA kuin DIPA.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti