03 kesäkuuta 2015

De Dochter van de Korenaar – La Renaissance Gold (1 1/2 Year barrel aged)

Vuosi sitten maistelin mökkilomalla tästä oluesta kuusi kuukautta kypsytetyn version, nyt mökillä lasiin kaatui 18 kuukautta kypsytetty versio.

La Renaissancen on tarkoitus jäljitellä aitoa vanhaa englantilaista IPAa. Se on valmistettu 100% Maris Otter -maltaista ja East Kent Goldings -humalista. Olutta kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä (Puligny Montrachet viinitynnyri) ja oluen kehittymistä seurataan tynnyröinnin jälkeen. Oluesta on neljää eri versiota: tynnyrikypsyttämätön, kuusi kuukautta kypsytetty, vuoden kypsytetty ja tämä otsikon puolentoista vuoden kypsytys.

Ainakin 6kk kypsytetty versio osui ja upposi, katsotaan miten toimii tämä 18kk kypsytetty. Harmittavasti en ole päässyt ennen tätä maistamaan vielä vuoden kypsytettyä versiota, mutta ehkä senkin aika koittaa vielä.De Dochter van de Korenaar La Renaissance Barrel Aged: 1 1/2 year

Tuoksussa on happamuutta, joka tuo mieleen tunkkaisen kirpeän omenan ja aprikoosin. Ei kuitenkaan sour ale -tasolla. Tynnyrin tuomaa tammea ja hyvin mietoa humalaa. Kompleksinen tuoksu. Maku on samoilla linjoilla. Monipuolisuus on vaikuttavaa. Valkoviinistä happamuutta ja tammen kuivuutta. Humala on jossakin piilossa. Muistuttaa hieman Petrus Aged Pale alea. Kompleksinen ja pitkä, mutta ei yllä 6kk version tasolle, joka oli tuoreemman oloinen (yllättäen). 


2 kommenttia:

 1. Anonyymi3/6/15 13:00

  Samalta panimolta myös tää on törkeän hyvää: http://www.ratebeer.com/beer/de-dochter-van-de-korenaar-embrasse-peated-oak-aged-whiskey-cask/140210/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savuisiin suhtaudun aina pienellä varauksella – jotenkin tuppaavat monesti olemaan hieman ristiriitaisia. Mutta tuota en ole vielä maistanut, katsotaan tuleeko vastaan joskus.

   Poista