14 heinäkuuta 2015

Mikkeller Amass B&W West Coast Style India Pale Ale

Mikkellerin oluita tuli tilattua ennen lomia ja osa niistä kaatui kurkkuunkin ennen varsinaista lomaa. Otsikon olut tuli valittua täysin sattumanvaraisesti ilman mitään etukäteistietoa – joskus jaksaa hieman googlata miten hankinnan alla oleva olut on maistunut muille, mutta aina ei. Hyvä että tuli hommattua sillä tämä olut oli melko maukas.

Amass B&W West Coast Style India Pale Ale on pantu San Diegolaiselle keittiömestarille Matt Orlandolle, joka omistaa ravintolan nimeltä Amass, Kööpenhaminassa Tanskassa. Etikettiin on saatu inspiraatio viereisen B&W (Burmeister & Wain) venetelakan graffiiteista. Nimi kertoo oluen tyylistä, muuta tarkempaa reseptiikkaa en onnistunut onkimaan. Oluen bb. 01/17.


Mikkeller Amass B&W West Coast Style India Pale Ale, 6,5%

Tuoksu on hyvin trooppisen hedelmäinen, jossa pihkaista havuisuutta ja tuoretta minttua. Hyvin tuore tuoksu. Mintun lisäksi myös kuivempaa yrttisyyttä. Trooppisilla hedelmillä tarkoitan papaijaa, mangoa, ananasta ja hunajamelonia. On kyllä vaikuttava tuoksu. 

Mauku lunastaa tuoksun viitoittamaa tietä. Hedelmäistä ja havuista humalaa, jossa makeammat trooppiset hedelmät ovat käsi kädessä kuivemman greippisyyden kesken. Humala puraisee mukavasti antaen kuitenkin tilaa raikkaalle sitruksisuudelle ja kevyelle maltaisuudelle. Alkutaipaleella myös tuoretta appelsiinia. Jälkimaussa kuivempaa greippisyyttä ja mieto yrttisyys. Kevyt hedelmien happamuus toi lisäarvoa. Oikein hyvä olut. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti