18 heinäkuuta 2015

Alkosta: Young’s Special London Ale

Alkon uutuksiin teki paluun brittiläinen ale, joka onnistui vaikuttamaan minut aikanaan – Charles Wellsin Young’s Special London Ale. Olut on itseasiassa useammankin kerran tullut ja mennyt Alkon valikoimissa. Paluumuuttajan tämän päivän hinta on 3,98€. Muistaakseni aikoinaan tuota sai karvan päälle 3€.

Special London Alea pantiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1998, eli aikana, kun vielä Young's Brewery oli olemassa Wandsworthissa Lontoossa. Vuonna 2006, yli 400 vuoden panimotoiminnan jälkeen, Young's yhdistyi perheomisteisen Charles Wells -panimon kanssa, joka sijaitsee Bedfordissa. Oluen valmistus siirtyi Wells & Youngsille vuonna 2007.

Reseptistä löytyy Maris Otter- ja Crystal-maltaita ja humalapuolelta Fuggle ja Goldings. Pääkäymisen jälkeen, ennen pullotusta, olut on kuivahumaloitu Goldings- ja Target-humalilla. Olut käy vielä jälkikypsytyksen pullohiivojen ja lisätyn vierteen kera. Alkon mittausten mukaan EBU 35.


Young’s Special London Ale, 6,4%

Tuoksussa, heti lasiin kaadettua, syöksyään välittömästi brittihumalat. Karamellisuutta ja hieman yrttistä ja kukkaista humalaa. Sitruksien kuorta myös. Alkuhuuman jälkeen tuoksu rauhoittuu ja muuttuu pehmeäksi. Leipäisämpi maltaisuus tulee esille.

Maussa täyttä brittiolutta: kevyen hedelmäinen humaluus sekoittuu kevyen karamelliseen ja kuivan maltaiseen runkoon. Tasapainoinen ja helppo. Jälkimaussa kevyt kuiva humaluus ja kukkaisuus. Nautinnollinen ja laadukas olut, joka ei siirrä vuoria paikoiltaan, mutta ajaa asiansa enemmän kuin hyvin. Tuli ihan kotipubi-meininki.


1 kommentti:

  1. Aivan erinomainen olut, brittibitteri on parasta.

    VastaaPoista