24 helmikuuta 2016

Maitokaupasta: Beer Hunter's Mufloni Saison De Randonneur

Alkoon tuli hiljattain Beer Huntersilta uutuussaison, joka on kypsynyt Jamesonin viskitynnyreissä. Kyseinen olut löytyy jo kaapistani, mutta sitä ennen ajattelin maistaa tunnetumman ja pitempään maitokaupoissa saatavilla olleen saisonin, jonka bongasin melko ohittamattomaan 1,49 € hintaan K-Citymarket Ruoholahdesta.

1,49€ hintaan ei kovin usein törmää pienpanimo-oluiden rintamalla. Tätä Saison De Randonneuria maistoin ensimmäisen kerran SOPP Helsingissä, jolloin pidin sitä hyvänä, mutta turhan tunkkaisen kuivana humaloinnin osalta. Maitokauppaversiota on tainnut sada jo alkuvuodesta 2012 lähtien, mutta myös vahvempaa ja Kataja-editioniakin on julkaistu.


Beer Hunter's Mufloni Saison De Randonneur, 4,5%

Tuoksu on samean hiivainen, kuiva ja miedon pistävän katkera. Sitruksien kuorta ja hedelmälihaa. Hedelmäinen ja kuivan humalahiivainen aromi toimii hyvin. Lämmetessä saa mehuisampaa aromia (keltaisia hedelmiä ja sitruksia).

Maku on yllättävän tympeä ja kuiva. Hiiva tulee esille, mutta voimakas kuiva humalaisuus peittää sitä liikaa alleen. Tuoksun hedelmäisyys ei tule maussa tarpeeksi esille. Suutuntuma melko hiilihappoinen ja kepeä. Jälkimaussa katkeruutta, kuivaa hedelmäisyyttä ja mieto hiiva. Tämä on turhan tympeän humalainen omaan saisonnälkääni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti