08 helmikuuta 2016

Suomenlinnan Panimo Foil Hat B Weisse (Alkon käsityöläisoluet 2016)


Käsityöläisoluilu jatkuu itselleni ei niin mieluisan tyylin tahtiin, kun lasiin kaatui Suomenlinnan Panimon Foil Hat B Weisse. Berliner Weisse on Saksan Berliinistä kotoisin oleva tyyli, jossa vehnäolut on hapatettu ja monesti olut vielä sekoitetaan jollakin makeuttajalla, esim makusiirapilla. Yleensä matalan alkoholipitoisuuden vuoksi kelpo janonsammuttaja, mikäli kirpeän happamasta tykkää. Happamaksi olut saadaan yleensä maitohappobakteereilla.

En lätise enempää tyylistä, koska en todellakaan ole kyseisen tyylin asiantuntija. Suomenlinnan Panimon Foil Hat Berliner Weisse on valmistettu käyttäen ohra- ja vehnämaltaita ja se on maustettu mustaherukalla. Tämä tasapainottanee maitohappoisuutta. Enpä ollut lukenut tuotekuvausta ennen lasiin kaatoa, joten vaaleanpunainen väri hieman yllätti.


Suomenlinnan Panimo Foil Hat B Weisse, 4,9%

Tuoksu on marjaisan hapan ja kirpeähkö. Mietoa hiivaisuus, hyvin mieto etikkahappoisuus ja enempi mehuisuutta ja maitohappoisuutta. Karpaloa, vadelmaa, puolukkaa ja herukkaa. Vadelmaherukkainen limumaisuus sekoittuu happamaan vehnäisyyteen.

Maussa happamuus tulee heti miedon vadelmaisuuden, herukkaisuuden ja puolukkaisuuden kera. Suutuntuma lähes limuhiilihappoinen ja miedosti tahmainen. Hapan limumaisuus sekoittuu kevyeen raikkaaseen vehnäisyyteen. Maitohappoja ja mieto etikkahappoisuus. Ei ole omia suosikkityylejä tämä, mutta onnistuneen oloinen B weisse.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti