22 helmikuuta 2016

TIEDOTE: Sori Brewing aloittaa mittavan tynnyrikypsytysohjelman

Sori Brewing aloittaa mittavan tynnyrikypsytysohjelman

Sori Brewingin panimo on huhtikuussa ollut kokonaisen vuoden toiminnassa. Ensimmäisen juhlavuoden kunniaksi Sori Brewing aloittaa suuren tynnyrikypsytysohjelman. Vuoden loppuun mennessä kellariin tulee toistasataa tynnyriä. Ensimmäiset rekalliset ovat jo saapuneet panimolle. Kypsytysohjelma seuraa panimon julistamaa missiota tehdä oluita ilman kompromisseja. “Sorilla löytyy osaamista ja tahtoa rikkoa rajoja, luoda elämyksiä ja inspiroida oluen kautta. Maailmalle oluita viedessä nämä ovat menestystekijöitä. Tämän vuoden yhtenä tavoitteenakin on, että Soria saa ainakin kymmenestä maasta,” kertoo panimon toimitusjohtaja Pyry Hurula. Tällä hetkellä Sorin oluita on myyty kuudessa maassa.

“Tahdomme olla tynnyrikypsytyksessäkin eräänlainen pohjoisen pioneeri. Tynnyreitä tulee panimolle ympäri maailman. Mukana on muun muassa rommitynnyreitä Karibialta, portviinitynnyriä Portosta ja konjakkitynnyreitä Cognacista”, paljastaa panimolla tynnyrikypsytyksestä vastaava Heikki Uotila. Kypsytysohjelman ansiosta panimolle on palkattu lisää oluentekijöitä ja panimo laajentuu nykyisissä tiloissaan muun muassa suurella tynnyrihuoneella.

Oluen tynnyrikypsytys on pitkä projekti, sillä kauimmillaan olut viettää tynnyrissä useamman vuoden. Jopa vuosikymmenten ikäännytyksissä tynnyrit ovat saaneet paljon makua erilaisista tisleistä tai viineistä, jotka puolestaan maistuvat jatkossa Sorin oluissa.

Kokoluokaltaan Sorin kypsytysohjelma on nykyisellään yksi Pohjois-Euroopan panimoiden suurimpia. Panimon tynnyrikellari avautuu yleisön vierailuille huhtikuun aikana.

Hapanoluet kasvattaneet suosiotaan

Ohjelmaa aiotaan tulevaisuudessa laajentaa myös hapan- ja villihiivaoluiden kypsytykseen, joka on voimakkaasti kasvava oluttrendi. Tunnetuimmat hapanoluet tulevat tällä hetkellä belgialaisilta Lambic-panimoilta, mutta taidokkaita hapanoluita tehdään nykyään jo ympäri maailman. Sori Brewing on tehnyt aiemmin muun muassa Gosea, joka on perinteinen saksalainen hapanoluttyyli.

Suomalaisten yhteistyötä maailmalla

Yksi panimon ainutlaatuisimpia kypsytyksiä on yhteistyö Candiallen viinitilan kanssa. Italian Toscanassa muun muassa Chianti Classico -viinejä tuottava tila on tunnetun suomalaisen viinintekijän, Jarkko Peräsen, ja hänen vaimonsa Josephin Cramerin perustama. Sori Brewingillä kypsyy tällä hetkellä oluita jopa neljässätoista Candiallen tynnyrissä ja ensimmäisiä odotetaan valmistuvaksi keväällä 2016.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti