19 tammikuuta 2015

Pikaterveiset Viking Mariellalta

Toinen päivä edessä, mutta ajattelin kirjoitella muistiin jo koetut seikat. Ensinnäkin, haluan tulevaisuudessa muistaa, että tämän laivan pubi on aivan perseestä. Muutama parempi olut ja naurettava viskivalikoima. Meni tovi aikaa etsiessä koko baaria, kunnes tajusin sen olevan kyseinen, ennemminkin drinkkibaarilta näyttävä lafka.

Toisekseen, laiva on muutenkin jotenkin tylsän oloinen verrattuna Siljan Promenade laivoihin. Ei täällä viihdy. Piste Lagunitas IPAsta, muuta ei sitten oikein löytynytkään.

Tax-free myymälä on melko perus, mutta siitä voisi mainita pienet kehut - aivan peruspullojen lisäksi löytyy kuitenkin muutama erikoisempi ja kuolevaisille hinnoiteltu pullo. Mainitaan esim. Glengoyne 21yo hintaan 72€ ja Kilchomanin uusin travel retail-pullote, joka ikämerkitsemättömyydestä huolimatta kantaa ikämerkinnän takatekstissään (eli on ikämerkitty?). 49,90€ on mielestäni onnistunut hinnoittelu tuotteelle. Laivalta löytyi muutamat 20cl pullot: Glengoyne 21yo n. 39€, Old Pulteney 12yo (35cl) n. 22€, Glenfiddich select oak ja reserve oak n.20€, Ardbeg Ten (35cl) n. 20€ ja JW Blue Label n.40€. Muuta valikoimaa voi katsastaa muutamasta kuvasta jonka otin. 
Ruotsin puolelta Systembolagetista löytyi jo muutamia viikkoja sitten tilattu Bowmore Devils Casks batch II. Hintaan 70€ väitän tämänkin olevan hyvä ostos, varsinkin jos maku on ykkösbatchin kaltainen. Nyt kaapissa majailee molemmat batchit, keräilyn paikka? Ei sentään. Muita Systeemissä olleita viskejä ei lähtenyt mukaan, mutta Kilkerran Work in progress batch6 Bourbonkypsytetty oli kyllä lähellä n.50€ hintaan. Tällä kertaa sai kuitenkin jäädä hyllyyn.


Oluista pitävälle ei tule yllätyksenä, että Systembolaget on vuosia edellä Alkoa. Tälläkin kertaa mukaan tuli läjä oluita, muttei sentäs reppukaupalla. Hyväksi todettua saunaolutta, Tø Ol Garden of Edenia ja muutama muu saison. Lisäksi Fullers Imperial Stoutia, samoin Lervigin IS. Enemmänkin olisi mielenkiintoisia ollut, mutta kaapit on jo valmiiksi sen verta täynnä, että jätetään muutamalle tulevalle Alkon käsityöläispanimo-oluelle tilaa.

Thats it, kohti seraavaa iltaa.

Tuliasioluet....kuvassa yksi kutakin. 

1 kommentti:

  1. Kun holhousvaltion kansalaiset luulevat hetkeksi pääsevänsä järjettömien kieltojen (ja verotuksen) ulottumattomiin "laivalle" tulee kuulutusten kera nykyään muistutus siitä, ettei tax-freestä ostettujen juomien nauttiminen laivalla olekaan sallittua. Sattuuko blogisti tietämään perusteita tähän rajoitukseen, muuta kuin järjestyshäiriöiden vähentäminen ja kulutuksen (rahan käytön laivalla) ohjaaminen anniskeluravinteleihin? Jos rajoitus perustuu verotukseen ja siihen liittyviin rajoituksiin, mitään ns. järkiperustetta ei toki tarvitse olla olemassakaan, vaan "laki on laki" kiitos ja näkemiin.

    VastaaPoista