26 tammikuuta 2017

Alkosta: Kilchoman Vintage 2008

Turvesavuisella viskillä jatketaan kirjoittelua. Kilchoman kuuluu edelleen mielestäni mielenkiintoisimpiin tislaamoihin ja siltä olen tottunut saamaan hyviä puhtaan maukkaita ex-bourbonkypsytettyjä turveviskejä. Toki variaatiota löytyy nykyään vaikka ja kuinka, mutta parhaiten toimivat nämä puhtaammat Kilchomanit.

Kilchomanilta ollaan pikku hiljaa saamassa kypsempää tavaraa ja joidenkin mielestä ollaan nyt parhaimmassa vaiheessa. Vintage 2008 oli tislaamon ensimmäinen 7-vuotias viski ja se lanseerattiin syyskuussa 2016. Se kuuluu tislaamon vuosijulkaistavaan Vintage-sarjaan, joka siis vuosi vuodelta saa yhden vuoden lisää ikää. Vattaus on tehty käyttäen vain ensimmäisen täytön bourbontynnyreitä. Saatavilla Alkosta 84,8 €:lla.


Kilchoman Vintage 2008, 46%

Tuoksussa bourbonkypsytetyn kilchon tyypillinen profiili, jossa turpeisuus puhdasta ja makean vaniljaista. Miedosti lääkemäisyyttä, jossa tervainen vivahde. Voimakas arominen.

Maku tuo myös sen tyypillisen puhtaan makean ex-bourbonkypsytetyn fiiliksen. Maltaista ja makeaa turpeisuutta, tervaista savuisuutta ja mietoa omenaisuutta. Tervapastilli tulee mieleen. Loppua kohden vahva turpeisuus antaa sijaa hedelmäisyydelle ja tammisuudelle, joka tosin on melko mietoa, mutta vaniljaista. Jälkimaku makean savuinen. Hyvä turveviski.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti