22 tammikuuta 2017

Alkosta: Kilkerran 12yo

Campbeltownin kakkostislaamo (Springbankin jälkeen) on vihdoin päässyt yhteen päämääräänsä. Glengylen tislaamo avattiin nykyisen omistajan (Mitchell's) voimin vuonna 2004, mutta on ollut olemassa jo 1800-luvulla. Vuonna 2007 tislaamo julkaisi kolmivuotiasta viskiänsä, jonka jälkeen vuodesta 2009 lähtien totuttiin näkemään "Work in progress" -viski vuosittain.

Vuonna 2013, 2014 ja 2015 pullotettiin Work in progress -viskistä kahta eri versiota, sherry- ja bourbon versiot. Viimeisin WIP tuli ulos versiolla 7. Ja miksi pullot sitten Kilkerraneita? Koska Glengyle ei ollut tavaramerkkinä vapaa, vaan se on varattu Loch Lomond Distillersille, joka käyttää sitä mallassekoitukseensa.

Nyt tuo "työ käynnissä" on tullut valmiiksi ja tislaamo on pullottanut ensimmäisen 12-vuotiaan viskinsä myyntiin. Tämä lopullinen tuotos on sekoitus 70% bourbontynnyreistä ja 30% sherrytynnyreistä. Ainakin toistaiseksi tämä on tarkoitus pitää perusvalikoimassa. Tislaamo antoi hienon mahdollisuuden seurata lopullisen tuotteen kypsymistä matkan varrella. Alkosta tämä 12-vuotias löytyy 58,9€ hintaan.

Kuva: www.whiskyauctioneer.com

Kilkerran 12yo, 46%


Tuoksusta löydän Springbankin kaltaista aromimaailmaa. Hieman öljyistä hedelmäisyyttä, jossa etenkin omenaa ja päärynää. Viherkeltainen yleisfiilis. Miedosti valkopippurisuutta ja kivasti mineraalisuutta. Samankaltaista savuolemusta kuin Springbankilla. Kiva tuoksu.

Maku lunastaa tuoksun viitoittamat odotukset. Reipas mineraalisuus, jossa merellisyyttä ja maallisuutta. Raikasta keltaista hedelmäisyyttä ja vihreää päärynäisyyttä. Makeutta sopivasti lisänä, jonka kera vaniljaisuuskin tulee. Muistuttaa kyllä paljon Springbankin profiilia. Samankaltainen mineraalinen ja hedelmäinen mieto savuisuus ja maltaisuus. Hyvä viski, etenkin alle 60€ luokassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti