10 toukokuuta 2016

Logsdon Seizoen Bretta

Amerikkalainen Oregonista kotoisin oleva panimo aloitti toimintansa 80-luvulla perinteisesti kotipanohommista, jonka seurauksena päätyi tutkimaan hiivakantoja ja hiivan käyttäytymistä oluen panossa. Aikansa tutkimuksia ja kokeiluja tehneenä kiteytyi tilanne uuden panimon perustamniseen, joka sai nimekseen Logsdon Organic Farmhouse Ales.

Tavoitteena on ollut panna luomuolutta perinteiseen maalaistyyliin pienissä erissä. Kuulostaa melko tyypillisesltä villihiivoihin ja ylipäänsä hiivoihin hurahtaneelta amerikkalaiselta olutpanomieheltä. Arviossa on heidän Logsdon Seizoen Bretta, jossa näiden "perinteisten hiivojen" ja maltaiden lisäksi on käytetty piristeenä villihiivaa. Samasta oluesta löytyy villihiivaton versio.
"Our organic farmhouse ale is brewed in small batches on a traditional farm brewery as it has historically been made for hundreds of years. This unfiltered bottle of seizoen, with its beeswax seal, is naturally refermented and carbonated with select yeast strains producing fruity and spicy flavors that are balanced by hops and a soft malt character. Special Brettanomyces yeast provides added dryness and crisp complexity."


Logsdon Seizoen Bretta, 8%

Tuoksu tuo alkuun kirpeähköä hiivaisuutta, jossa brettan tuomaa nahkeaa hedelmää ja tallimaisuutta. Kuuluisat hevosensatulat jyllää sopivalla voimakkuudella. Hiivaisuus muistuttaa tämän olevan farmhouse alea. Belgityylistä nipistävää hiivaa. Humaluus aika piilossa. Kokonaisuudessaan mehukkaan hapahko olemus.

Maussa miedosti mehuinen sitruksisuus, joka on alkuun makeahko, mutta kääntyy nahkeampaan suuntaan. Sitruksien kuorta, reippaastii kukkaista hiivaa ja brettan mietoa nahkeaa happamuutta. Maussa selkeästi belgialaista hiivaa, joka tuo vahvan vaalean belgioluen makumaailmaa. Alkoholi pilkahtaa ajoittain esille, mutta ei häiritsevästi. Jälkimaku hiivaisen hedelmäinen ja kohtalaisen lyhyt. Taisi lompsahtaa liikaa hiivaa lasiin kaadettaessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti