01 toukokuuta 2016

Vappu ja Hopping Brewsters

Vapun alla kävi kutsu tutustumaan Akaalaisen Hopping Brewstersin pop up -baariin ja olutvalikoimaan rautatientorille. Varsinaiseen kutsuvierastilaisuuteen en päässyt, mutta lauantaina kävin paremman puoliskoni kanssa pienillä maistiaisilla. Ennen rautatientoria käytiin yhdillä Bruuverissa, jossa maistoin Malmgårdin APAn. Tämä oli rapsakka suunmukainen APA, jossa kevyesti hedelmäisyyttä, keskiverto humalakatkeruus ja mukava jälkipotku. Aika tasapainoinen tapaus.


Pop up oli Stadin Vappu nimisellä tapahtuma-alueella, jonne oli sisäänpääsy 30 €. Tämä selitti vähäisen ihmismäärän, mutta eipähän tarvinnut jonotella tiskillä. Sää oli kaunis ja takilla tarkeni. Tiskiltä sain muovikuppeihin maistiaisia erilaisista oluista, joten mitään diipadaapa-arviointia ei tällä kertaa kannattane tehdä. Kyllähän noista kuitenkin ihan hyvän mielikuvan sai.

Ensimmäisenä Hopping Brewstersiltä maistoin Resistance Pale Ale 5,8%, joka oli makean maltainen ja helppo. Humalilla ei tässä oluerssa ole juuri roolia ja tämä olikin tarkoitettu sellaiseksi lagerin korvikkeeksi, joka on helposti lähestyttävä. Tämän vierelle kaadettu Flight Cadet APA, 5,3% tarjoili jo selkeästi aromikkaampaa humalaa ja kuivaa greippistä kyytiä. Helpohko, mutta maistuva olut. Tämän tuoksu oli hyvin miellyttävä.

Edellisen rinnalle sain vieläkin katkeroisempaa olutta, Chinook Single Hop IPA, 5,5%, jossa nimensä mukaan vain yhtä humalaa. Tämä oli reilumpi rungoltaan, karamellimallasta, pähkinää ja reipasta katkeroakin varsinkin jälkimaussa. Sitruunaa, appelsiinia ja reippaasti greippiä. Runko ja humalat hyvin tasapainossa. Parhaiten omaan suuhuni maistui Flight Cadet APA, jota otin myöhemminkin burgerin kera täysmitallisen. Mainio burgerin kyydittäjä. Kiitos kutsusta Hopping Brewstersille, oli mielenkiintoista jutella tiskillä olutta maistellen.
Vappurientojen välissä kävin Hotel Havenin baarissa kun alkoi rommihammasta kolottamaan. Tämä kyseinen baari taitaa omistaa Suomen suurimman rommivalikoiman (?). Caronilaista menin hakemaan, mutta lasiin päätyi ennestään kerran jo maistettua, erittäin herkullista, Rockley Still 1986, 46%, sherry finish, barbadoslaista rommia, jonka on pullottanut Bristol Spirits. Huikea rommi raskaine petrolisine sävyineen, miedon savuisena ja pienellä kevyellä jälkimokkaisuudella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti