19 lokakuuta 2015

North Coast Le Merle

Otsikon olut löyty alkuvuodesta Systembolagetin hyllyiltä ja se maksoin reilu 56 kruunua, eli hieman vajaa kuusi euroa. Ei siis hassumpi hinta kohtalaisen arvostetusta jenkki-saisonista. Pullokokokin oli sopiva 375ml, jossa luonnonkorkki sulkimena – nykyään olutta saa myös mm. Firma Bierissä kruunukorkilla 355ml pulloissa, viiden euron hinnalla.

North Coastin panimomestari Mark Ruefrich nimesi tämän oluen vaimonsa Merlen mukaan ja sitä pantiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Oluen "juttu" on hiivassa, kuten saisonin yleensä, ja sen valmistuksessa käytetty resepti on simppeli – Pilsner-maltaita, Simcoe-humalaa ja belgihiivaa.
"Our yeast creates a beer with a tang at the end, which allows us to play with the hops balance. The base for the beer is nothing very exotic, just pilsner malt and a bit of sugar to lighten the body. All the magic is in the yeast and hops." –Mark Ruefrich


North Coast Le Merle, 7,9%

Tuoksussa samppanjaista kuivaa ja hapanta viinisyyttä. Samppanjahiivaa, kirpeää mehumaista hedelmäisyyttä ja miedosti saisonin pistävyyttä. Happamuus ei ole noin vahvaa kuin sour aleissa, mutta muistuttaa niitä. Käyneen oloinen.

Maussa happamuutta ei kuitenkaan esiinny, vaan makuprofiili on saisonmainen - makeahko ja pehmeän hiivaisen hedelmäinen, sekä hunajainen. Suutuntuma on upean pehmeä. Tulee mieleen tynnyrikypsytys. Jälkimaku miedon hiivainen ja aavistuksen lyhyt. Kokonaiuudessaan hyvä kypsytetyn oloinen saison.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti