14 heinäkuuta 2013

Loch Gorm vs Corryvreckan

Tuli käytyä Leijuvassa Lahnassa pienellä. Sieltä maistot kahdesta savuisesta.

Kilchoman Loch Gorm, 46%

Ensimmäinen erä sherrytynnyreissä kypsytettyä 5yo viskiä. 5 vuotta kypsytetty oloroso butts tynnyreissä ja viimeistelty 2kk oloroso hogshead tynnyreissä. 
T: suolaisen savuinen, tervainen ja nokinen. Sherry tulee myös mietona samoin lakritsi. 
M: semikuivaa savua, ei kovin likainen mutta hieman multaa löytyy. Salmiakkia, turvetta vähän, hieman mentholia ja kevyttä sherryisyyttä makeana lisänä. Kohtalaisen hyvin savu ja sherry sekoittuneena. Jälkimaku jää savuisena ja hieman kuivattavana. Kohtalaisen kevyt terävyydeltään. 


Ardbeg corryvreckan, 57,1% (2012)

T: tuoksu merellisempi ja toffeisempi. Jodia, yrttiä, merilevää, suolaa, kuparia. Savuisuus on aika piilevää. Turvetta kylläkin löytyy. 
M: terävämpi ja ytimekkäämpi. Lakritsia, puhdasta kuivaa mutta makeaa "Arttu-savua", lääkettä, vaniljaa ja viljaa. Terävyyttä löytyy aika sopivasti ilman vettäkin. Jälkimaku pitkä ja lakritsinen. 

Kyllä se niin on, että vaikka Kilchoman oli ihan hyvää, niin Ardbegiin vie kevyesti. Tasapainoisempi ja kokonaisuutena monimuotoisempi. Ehkä toiset 5 vuotta Kilcholle lisäaikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti