14 elokuuta 2015

Fiskars ja Rekolan Panimo

Kesälomalla oli pinimuotoista kotimaan matkailua, joista ensimmäinen kohde oli Fiskars. Viimeksi kävin Fiskarsissa 2010 liepeillä, joten oli hyvä päivittää muistikuvia alueesta. Paikkana edelleen hyvin kaunis ja idyllinen. Tykkään pienistä kahviloista ja alueella virtaavasta joesta, sekä toki rauhallisesta luonnosta. Tällä kertaa sattui olemaan jokin brittiautotapahtuma, joka houkutteli paikalle paljon muitakin matkaajia.

Matkalla oluista kiinnostuneille tuolta löytyy ainakin yksi kiinnostava paikka – Rekolan Panimo. Panimo ja puoti sijaitsee osoitteessa Peltorivi 7, Fiskarsin Siwasta muutama satametriä itään. Puoti on auki touko-elokuussa klo 11-17 ja syys-marraskuussa to-su klo 12-17. Aukioloajat kannattaa toki tarkistaa Rekolan Panimon sivuilta. Puodista löytyy tietenkin panimon omia oluita, joiden lisäksi myös tekstiilejä, juustoja ja mm. BBQ-kastiketta. Isosta ikkunasta puodin sisällä näkee varsinaisen panimosalin.Panimon porukka oli visiitin aikanani Hyvinkään olutfestareilla, joten panimon puolella oli hiljaista. Tyhjin käsin ei toki tarvinut lähteä, vaan mukaan tarttui pari paikallista olutta – Rekolan Luomu Rölssi ja Ruukin Juhla. Rekolan Luomu Rölssi, 4,5% on Kölsch-tyylinen ale, joka on aromatisoitu luomurosmariinilla. Olut on yhteistyöpano Mathildedalin Kyläpanimon kanssa. Tämä oli maltainen ja miedon sitruunainen olut, jossa rosmariini oli kyllä selkeästi läsnä, muttei häirinnyt. Kevyt ja melko simppeli, sopi hyvin BBQ-pihvien seuraksi.

Jälkimmäinen, Rekolan Ruukin Juhla, 4,3%, on puolestaan tummahko Saazer- ja East Kent Golding -humalilla kyyditetty olut. Miedosti hedelmäinen (omenia ja päärynää?) ja mausteisen maltainen. Maltaisuus tulee sellaisena makeahkona leipäisyytenä (joululimppu?). Tämä meni sellaisenaan saunan jälkeen ja ajoi mukavasti asiansa.Näiden lisäksi tuli ruoan kera nautittua paikallisessa ravintolassa, Kuparipajassa, Rekolan Ruukin Vaalea, 4,5%, joka tunnetaan myös Amerikan Serkkuna. Puoli pulloa ensin ennen ruokaa paljasti tämän amerikkalaisuuden kevyellä jenkkihumaloinnilla. Sitruksisuutta ja mietoa pihkaisuutta. Tuoreen oloinen tapaus. Helppo juotava, mutta ei kärsinyt vetisyydestä ja ruoan kanssa toimi mainiosti (lihaa ja kalaa).


Näistä kaikista oluista jäi sellainen mielikuva, että ne on tehty bulkkiolutta parempaa haluavalle, muttei ole lähdetty revittelemään voimakkaammilla mauilla. Siksi nämä ehkä sopivatkin hyvin palan painikkeeksi. Suosittelen kokeilemaan hyvän ruoan kera, etenkin Ruukin Vaaleaa.

Kuparipajan terassi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti