09 toukokuuta 2015

Finlandia Sahti

Onkos tullut kesä.... ON! Ainakin melkein. Vehnäolutkausi potkaistiin käyntiin läjällisellä maitokaupan vehnäoluita ja iso satsi mökkioluitakin (ipoja, saisoneita....) saapui hiljattain. Vappuna tuli nautittua myös yhtä kesän herkuista, Sahtia. Enää puuttuu oman terassin "avajaiset".

Vappuna nautittu Sahti oli Finlandia Sahdin perusversio, joka on vahvuudeltaan 8% ABV. Alkosta ostettu pullo kuuluu tilausvalikoimaan ja tiettyjen alkojen kylmäkaappeihin. Tilausvalikoimasta tätä on tilattavissa kolmen pullon erissä. Itse poimin pullon Arkadian myymälästä, josta sitä löytyy vakiona kaapista. Hintaa 0,75l pullolle kertyi vajaa yhdeksän euroa.

Finlandia Sahdin toinen versio on Finlandia Sahti Strong, joka on muuten samaa, mutta vahvuudeltaan 10% ABV. Tätäkin on tilattavissa tilausvalikoimasta kolmen pullon erissä. Viimeksi kun Finlandia Sahtia maistoin, taisi olla vuosi 2005 ja tuolloin sahti oli vielä lasipullossa. Finlandia Sahti Ky on perustettu vuonna 1992 Matkuun (Forssa), josta se muutti vuonna 2011 Sastamalaan. Paikanpäältä voi ostaa valmiin sahdin lisäksi myös sahtivierrettä.
Sahtivierre myydään vapaasti valittavissa määrissä kilohinnalla. Vierre on noin 10 % painavampaa kuin vesi. Paino kuvaa vierteen väkevyyttä tilavuusmittaa paremmin. Vierre pakataan asiakkaan omaan astiaan tai panimolta voi ostaa 5, 10 tai 20 litran kanistereita. Normaalisti viiden litran astiaan pakataan 5,5 kg, 10 litraiseen 11 kg ja 20 litraiseen 22 kg vierrettä. Oheisessa kuvassa viiden litran kanisteri ja 5,5 kg vierrettä. Kilohinta 2,50€


Finlandia Sahti, 8%

T: Hyvin kypsän banaaninen, makean maltainen ja miedon katajainen. Katajaisuus on oikeastaan sellaista saunakiven ja vihreän männyn sävyistä. Hiiva on kivan esanssista ja aromikasta. Kukkaista hedelmäisyyttä. Oikein hyvä tuoksu.

M: Maussa runsas kypsä banaanisuus ja makean maltainen rukiisuus. Mausteinen taatelin kyydittämä alku. Suutuntuma on paksun pehmeä ja samettinen, ei lainkaan hiilihappoa. Tuoksun katajaisuus ei maussa tule erityisemmin esiin, ehkä hitusen havuisuutta. Maltaisuus tulee esiin ennen jälkimakua. Aika helppoa juotavaa. Hiivaisuus tulee mausteisuutena loppua kohden. Alkoholi ei tässä tunnu. Tämä on kyllä maukas ja runsaan banaaninen sahti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti