21 lokakuuta 2014

Olut Expo Finland 2014 – Beverage Partners Finland edustus


Beverage Partners Finlandin edustukseen tulee Bruichladdichin tislaamon pullotteita. Bruichladdich tunnetaan melko kirjavasta valikoimasta, vaikkakin erät saattavat olla hyvinkin pieniä. Tislaamolla on kolme brändiä ("päähaaraa"): Bruichladdich, joka on käytännössä turpeistamaton (noin 3-4 ppm vuodesta 2003 eteenpäin), Port Charlotte, joka on vahvasti turpeistettua (n. 40-50 ppm) ja nykyään turvenuijapäille Octomore (tulossa jo yli 200ppm viski). Kattaus näyttää oheiselta:


Bruichladdich Scottish Barley (Classic Laddie)
Tämä on nykyinen perusvalikoiman pullote, joka on ikämerkitsemätön. 100% valmistettu skotlantilaisesta ohramaltaasta ja kypsytetty amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Alkoholivahvuus on jätetty kunniallisesti 50%:iin.


Bruichladdich Islay Barley 
Tähän käytetty ohra kasvatettiin Rockside-farmilla, Islaylla (olettaen että kyseessä 2007 Rockside Farm, 50% pullote). Sato kerättiin vuonna 2006 ja tislaus tapahtui vuonna 2007. Kypsytetty ex-bourbontynnyreissä ja pullotettu 2013. Kolmas batch sarjassa Islay Barley.

Port Charlotte Scottish Barley 
Toiseksi turpeisin tämän listan viskeistä. Ohran fenolipitoisuus on noin 40ppm ja tämän ohrat tulee niin ikään 100% Skotlannin maasta. Pullotuksen yhteydessä käytetty Islayn lähdevettä.

Octomore 6.1
Tämä on turvepommien rakastajille. Ohran turvefenolipitoisuus huitelee 167ppm luokassa ja ikää vain 5 vuotta. Takuuvarma suupommi siis. Jakaa mielipiteitä, jotkut tykkää yksinkertaisesta savupommista, joillekin liian yksinkertainen.


Näistä voisi suositella Port Charlotte Scottish Barleytä ja Octomore 6.1, mutta varoituksen sanana, ei kannata heti ensimmäiseksi tuota 6.1:ä kokeilla. 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *
Tapahtuman tiedot:

Aika ja paikka: 
24.-26.10.2014, Helsinki, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 

Pääsyliput: 
Ennakkoon Tiketti, PE, LA: 15€. 3pv lippu 25e. Hinnat sis. narikan ja tasting-lasin.

Tapahtuman sivut: 

Juomalistoja: 
Vuoden 2013 tapahtumakulku: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti