24 kesäkuuta 2014

BrewDog Hello My Name Is Päivi, 8,2%

Terve, nimeni on Nikolas. Onhan se, ja lasiin kaatuvan oluen nimi on Päivi. Ja nyt ei ole kyse pojasta nimeltä päivi, vaan oluesta joka kaatuu janoisiin kurkkuihin sellasta vauhtia, että alkot ei kerkee hyllyjään täydentämään. Juuri äskettäin uutisoitiin oluen nauttivan kovasta suosiosta ja jos en väärin ymmärtänyt, on olut myyty varastosta loppuun (maahantuoja). Veikkaan, että asiaan vaikuttaa sekin, että olut sai lehdistöhuomiota useammasta suunnasta ja ns. perusmaistelijatkin (ei niin innokkaat humalapäät) ovat liikkeellä isommalla joukolla.

Kyseinen Päivi kuuluu BrewDogin Hello My Name Is -sarjaan, jossa oluet saavat nimekseen tietyn valtion henkilön nimen. Yleensä joku henkilö, joka jollakin tapaa liikauttaa mielipiteitä suuntaan tai toiseen. Ruotsista tämä kaikki lähti liikkeelle (Ingrid), jonka jälkeen on tullut Mette-Maarittia, Vladimiria ja Sonjaa. Henkilönimen lisäksi sarjan oluissa käytetään jotakin omistetulle maalle ominaista marjaa. Suomen tapauksessa kyseessä on tyrni. Siis DIPA, jossa on käytetty jotakin marjaa lisähöysteenä. Ei kuulosta hassummalta.

Tyrnimarjojen lisäksi oluessa on käytetty kuutta eri mallaslajia. Humalina jyräävät Bravo-, Challenger-, Centennial-, Equinox-, Citra-, Comet- ja Simcoe. Melkonen viidakko. Alkon sivujen mukaan katkeruus on luokkaa 51,3 EBU ja väri 31,5 EBC. Niin ja jos joku ei vielä tiennyt tai tajunnut, oluen nimi viittaa siis Päivi Räsäseseen.

Tyrniä. Kuva: BrewDog

BrewDog Hello My Name Is Päivi, 8,2%

T: Reilusti havuista humalaa, jonka seassa lievä hapan marjaisuus. Ainakin alkuun myös alkoholi pilkahtaa hieman esiin. Hölskytellessä humalasta saa mukavia metsäisiä ja keksimäisiä vivahteita.

M: Suutuntuma on sopivan raikas ja hiilihappoinen, hieman tahmakkuuttakin löytyy. Humalat näyttelee pääosaa tuoden runsaasti katkeraa ja pihkaisaa siirappisuutta. Humalan lisäksi on punaisen sävyistä happamahkoa marjaa, josta tulee mieleen puolukan ja karpalon välimuoto. Jälkimaku on aavistuksen imelä ja humalantäyteinen. Jättää kitalakeen ja kielen sivuille tahmaisen katkeran tunnun.

Hyviä piirteitä löytyy tuoksussa ja maussa, mutta silti jättää vähän toivomisen varaa. En ole mikään tyrnin asiantuntija enkä liiemmin sitä ole erikseen maistellutkaan, mutta jokseenkin se saisi tuntua enemmän tuossa maussa ja vielä tuomassa raikkautta. Nyt jää vähän tunkkaiseksi humalan näytökseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti