Vetovoima tynnyrikypsytettyihin/viimesteltyihin oluisiin on ollut minulla aina kova ja on sitä edelleen. Melkeimpä pakko maistaa näitä kun vastaan tulevat. Tällä kertaa oli vuorossa Chicagolainen Goose Islandin Bourbon barrel-aged imperial stout. Olut on siis Bourbon-tynnyreissä kypsytettyä stoutia ja sitä on valmistettu rajoitettu erä. Kyseinen maistettu olut oli vuoden 2012 erästä. Valmistaja ei turhaan ylimääräistä tietoa tästä tuotteestaan ole jaellut, mutta joidenkin lähteiden mukaan tämä olisi kypsynyt tynnyreissä 150 päivää. Pullossa on maininta, että "kehittyy pullossa noin viiden vuoden ajan. Tuotteen alkoholipitoisuutta on nostettu vuosien varrella 11%:sta 15%:iin.
©Robert Caputo, Brooklyn Magazine |
M: Makeaa maltaista ohrapuuroa. Paahteinen, vaniljainen, imelä, karamellisoitu ja suklainen vaikutelma. Paksu, syvä ja moniulotteinen suutuntuma. Jälkimaussa bourbonmaista mausteisuutta, appelsiinista imelyyttä, mannapuuroa ja suklaafondueta. Iso maku. Hiukan tulee alkoholisuutta läpi keskivaiheilla, mutta ei pahasti. Hyvin monipuolinen ja täyteläinen. Hitaasti nautiskeltava laatuolut.
Recipe Information:
Style: Bourbon Barrel-Aged Imperial Stout
Alcohol by Volume: 15%
IBU: 60
Hops: Willamette
Malt: 2-Row, Munich, Chocolate, Caramel, Roast Barley, Debittered Black
Recipe Information:
Style: Bourbon Barrel-Aged Imperial Stout
Alcohol by Volume: 15%
IBU: 60
Hops: Willamette
Malt: 2-Row, Munich, Chocolate, Caramel, Roast Barley, Debittered Black
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti