06 elokuuta 2013

Glendronach 15yo Tawny Port finish, 46%

Tämä viski kuuluu Glendronachin vuonna 2010 lanseerattuun Wood finishes- sarjaan. Sarjaan kuuluu neljä viskiä; 14yo Sauternes, 14yo Virgin oak, 15yo Moscatel ja 15yo Tawny port. Näistä viimeisin oli vuonna 2011, otsikon Tawny Port finish. Viski on kypsytetty lähes koko ikänsä eurooppalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen se on viimeistelty entisissä Tawny Port viinitynnyreissä. Kylmäsuodattamaton ja väriaineeton. Tästä Tawny Port-versiosta on olemassa myös 20-vuotinen versio, joka julkaistiin ennen 15-vuotista. Se myytiin kuitenkin loppuun ja tislaamo korvasi sen uudella 15yo vesiolla. Tästä ei kuitenkaan löyty mitään mainintoja enään esim. tislaamon omilla kotisivuilla.

Wood finishes, oikeanpuoleisin 20yo Tawny port versio

Tätä viskiä lasiin kadettuani kiinnitän välittömästi huomiota väriin. Oudon punertava ja "haalistunut" vetinen väri. Hieman rose-viinin väriä. Tietyllä tapaa jopa "ruma". Noh ei tätä värin takia juodakaan, mutta melkeinpä ensimmäisiä kertoja, kun viskin väri näyttää huonolta silmääni.

Tuoksu on hieman käyneiden ja pilaantuneiden hedelmien sekä turpeisen toffeen sekoitus. Tämä turpeinen ja käynyt toffee ei oikein miellytä omaa nenääni. Lasissa seisseenä alta alkaa tuoksumaan paahtunut kahvi ja viinimäistä kuivahkoa tuoksua, mutta silti toffee ja "juramainen" pilaantunut turve peittää liikaa allensa.

Suussa tämä tuntuu ohuelta ja maistuu makealta. Makeus alkaa heti alusta ja kestää lähes jälkimakuun asti. Alussa tulee myös pikanttista toffeista turvetta, suolaisuutta ja samaa hieman käynyttä ja öljyistä hedelmää. Loppuun jää lämmin jälkimaku sokerisine oranssineen hedelmineen. Ei oikein innosta.

15yo Tawny Port

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti