06 lokakuuta 2017

Alkosta: VASP Prykmestar Savukataja

Tässä olut, joka on jäänyt harmillisesti pimentoon blogini puolella. Tätä on tullut silti useampaan otteeseen nautittua, se on löytynyt Alkon vakiovalikoimista ja tovin. Hintaa puolen litran pullolla on 7,35€, joka ei ole tämän tasoisesta (ja vahvuisesta) oluesta mahdoton hinta.

Tyyliltään ilmeisesti savuoluiden alla, tumman maltainen ja nimensä mukaan katajalla ryyditetty olut. Prykmestar Savun isoveli, jossa savumaltaat ja kataja ohjaavat tietä. Valittiin aikanaan (2009) HBF Vuoden Olueksi. Kypsytys vie noin 3kk ajan. Klassikon maineeseen kuuluisi tämä olut, ellei jo ole.


Vakka-Suomen Prykmestar Savukataja, 9%

Tuoksu on lämpimän maltaisen savuinen, miedosti makeahko, hieman imelä ja katajainen. Tummaa paahdetta kevyesti. Mallas, savu ja katajaisuus sovussa keskenään. Tasapainoinen ja hyvinkin kutsuva tuoksu.

Maussa alkumetreillä maltainen savuisuus, joka muistuttaa tyypillisestä savumaltaisuudesta oluissa. Tämä on toki hyvä asia, ei päälleliimattua. Katajat alkaa tulla mukaan ennen jälkimakua. Melko pian tulee sokerinen imelä makeus mukaan, joka mielestäni ottaa jopa liikaa roolia. Sellainen kevyesti siirappinen elementti. Suutuntuma pehmeä matalahiilihappoinen ja runsas. Jälkimakuun jää kevyt makeus, vielä kevyempi katkeruus (katajainen) ja kevyt savuinen paahteisuus. Tämä on loistava olut muuten, mutta makeutta makeutta saisi olla vähemmänkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti