05 syyskuuta 2017

Rock Hill Farms Single Barrel Bourbon

Pidempään tehnyt mieli maistaa hyvää bourbonia. Nimenä saattaa kuulostaa monelle utopiana, mutta Rock Hill Farms on vain brändinimi (kuten bourbonmaailmassa paljon muillakin). Kyseessä on Buffalo Trace Distilleryn bourbon.

Tietääkseni tämä Rock Hill Farms Single Barrel on Buffalon mash bill #2:n tuotosta, jossa ruis näyttelee isompaa roolia kuin ykkösreseptissä. Puhutaan jostakin 10-15% ruisosuudesta. Muita brändejä tällä kakkosreseptillä on tuotettu esim. Blanton’s ja Elmer T. Lee Single Barrel bourbonit.

Vaikka reseptiikka onkin näillä kaikilla yhteistä, niin kyse ei tietenkään ole samasta bourbonista. Muita isoja vaikuttavia tekijöitä brändien välillä on ikä, kypsytysvarasto ja tynnyrisekoitesuhteet. Makumaailma voi siis poiketa paljonkin, vaikka samankaltaisuutta löytyykin. Hintaa tällä otsikon pullotteella on ollut 70-90€.


Rock Hill Farms Single Barrel Bourbon, 50% (2016)

Tuoksu on ns. perusbourbonmainen, eli makean maissinen, ja neilikkaisen mausteinen, sekä kookoksinen ja tamminen. Paahdettua karamellisuutta ja poltettua karamellisoitunutta tammea. Mausteista hiivaisuuttakin on. Tuntuu ylipäänsä mausteiselta bourbonilta.

Maussa lunastetaan tuoksun odotukset. Runsaasti mausteisuutta a la neilikka, makea maissi, vanilja, vaahtokarkki ja paahdettu sokeri. Suutuntuma on kevyesti kihelmöivä, pehmeä ja runsas. Hieman tulee hiivaista hedelmäisyyttäkin. Jälkimakua kohden runsaasti mausteisuutta ja kevyt makeus. Jättää hieman nahkean suutuntuman. Hyvin tasapainoinen ja hienostunut. Oikein hyvä bourbon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti