21 elokuuta 2017

Kilchoman Original Cask Strength 2016 (OB)

Puoli vuotta vierähtänyt edellisestä Kilchomanin uutuusmaistosta. Tuolloin Kilchomanin Vintage 2008 oli sitä tuttua puhtaampaa bourbonkypsytettyä turveviskiä, joita muutamia olen kaappiinkin haalinut. Tätä löytyy edelleen Alkosta.

Ensimmäinen erä Kilchomanin Original Cask Strenghtiä julkaistiin lokakuussa 2014. Tämä oli sekoitus useampia täysikokoisia ex-bourbontynnyreitä, joiden viski oli tislattu 2009. Tämä toinen erä on tislattu vuonna 2010 ja se on 95 quarter caskin (pikkutynnyri) sekoite, joka on pullotettu 2016 nimensä mukaan tynnyrivahvana.


Kilchoman Original Cask Strength 2010/2016, 56,9% (OB)

Tuoksu on itselleni hyvin mieleinen - puhdasta raikasta turvesavua, tervaa ja kylmää tammilankkua. Ripaus mentholia ja miedosti eucalyptusta. Hedelmäisyyttäkin raikkaiden omenien muodossa. Voimakas puhdas vaniljainen turve. Tykkään.

Maussa voimakkuuden huomaa. Räväkkää kihelmöivää pikanttisuutta, jossa maukas vaniljainen makea turvesavu velloo. Puhdas, vaniljainen, tamminen ja nuorekas hyvällä tavalla. Muistuttaa Ardbegin very young suuntaa. Jälkimakuun jättää makean maltaisen turpeisuuden. Hyvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti