12 toukokuuta 2017

Boulevard Smokestack Series: Funkier Pumpkin

Pääsiäinenhän oli ja meni, mutta vasta nyt sain motivaation purkaa mökkeilyn ohessa nautittuja oluita. Ei ole muuten kelit paljoa kehittyneet pääsiäisestä täällä eteläisessä Suomessa. Yksi niistä oli Boulevard Brewingin isossa pullokoossa löytyvä Smokestack Seriesin Funkier Pumpkin.

Tykkään kurpitsaoluesta (kunhan ei ole överimausteinen) ja tykkään brettanomyces hiivakannan käytöstä oluessa, joten tämä oli varma nakki. Ostin Systembolagetista pullon alkuvuodesta ja nyt harmittaa etten ostanut toista. Hintaa tällä oli sen 18-20€. Olut on Boulevardin Funky Pumpkiniin (siis eri olut) pohjautuva olut, jossa brettan on annettu viilliinnyttää olutta pidemmälle. Olisiko myös kypsytys tapahtunut tammisammioissa/-tynnyreissä teräksisten sijaan?


Boulevard Smokestack Series: Funkier Pumpkin, 8,5%

Tuoksusta huokuu mausteinen villihiivaisuus. Juuri sitä mitä odotin. Hapanta hedelmäisyyttä, jossa mausteinen kurpitsa hyvin esillä. Kanelia, neilikkaa, eikä nämä ole liian vahvana. Makea mausteisuus tasapainoilee brettan kanssa. Hieno tuoksu.

Maussa hapan alku ottaa mausteisen kurpitsan mukaansa. Mausteisuus on selkeää, mutta ennen makupaletin keskivaihetta happamuus taittaa oluen kuivan nahkeuden puolelle. Hyvä näin. Happamuus on selvä brettavaltainen ja sellaista keskivahvaa - ei jätä kovin hapanta fiilistä. Kokonaisuudessaan hyvä, mukavan juotava ja kevyen mausteinen brettaolut. Tätä kaipaa lisää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti