23 huhtikuuta 2017

Maitokaupasta: Mallaskoski High Hopes Oat Pale Ale

Servaali lähestyi postilla kertoakseen uudesta uutuustuotteesta, jota olisi myös lähettämässä tuotenäytteenä. Kaveriksi pakettiin pistettiin hyvän vastaanoton saanut Rainy Summer, jonka arvioin itsekin hyväksi maitokauppaolueksi (klick). Kolmantena pyöränä paketista löytyi Tough Luck, jonka olen myös arvostellut aiemmin (klick).

Uutuus kantaa nimeä Mallaskoski High Hopes Oat Pale Ale. Samanlaisessa pullossa se voisi olla kova kumppani hyväksi todetun Rainy Summerin kaveriksi. Paketin mukana tuleessa saatekirjeessä kerrotaan, että High Hopes kehitettiin silmällä pitäen Rainy Summerin "tasoa", eli haluttiin luoda vähintään saman veroinen olut. Vehnän sijaan reseptiikkaan laitettiin kauraa ja pohjahiivaoluen sijaan tehtiin pintahiivaolut. Tarkempi reseptiikka oluista näkyy saatekirjeen saksitusta kuvasta. Olutta on jo saatavilla maitokaupoista.
Mallaskoski High Hopes Oat Pale Ale, 4,7%

Tuoksu on hyvin tuoreen humalainen, hyvä hedelmäisyyden ja tuoreen ruohoisuuden yhdistelmä. Reipas trooppinen hedelmäisyys tykittää tietä. Persikka tulee myös mangon lailla voimakkaimmin. Raikas yleisolemus.

Maussa sama trooppinen hedelmäisyys, joka saa sopivaa katkeruutta mukaansa. Persikkaa, mangoa ja sitruksista kuivaa ruohoisuutta. Kauran roolista en osaa juuri sanoa, tuoko se sitten suutuntumaan jotakin. Kokonaisuudessaan tässä on paletti kohdillaan, ollen raikas maitokauppaolut, joka on jopa parempi kuin rainy summer minun kirjoissani.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti