01 tammikuuta 2018

Alkosta: Highland Park Single Cask Series "Sydäntalvi"

Tämän piti olla vuoden viimeinen postaus, mutta eipä ollutkaan. En nauttinut tätä UV-aattona, joten jätin sen tarkoituksella sikseen. Aattona nautin ystävien seurasta, mutta oli lasissa toki nautittavaakin, tällä kertaa harvinaisemmin oikein drinkki, Whiskey Sour. Tämä otsikon visaki tuli nautittua aaton attona ja nyt alla muutamien maistojen perusteella koottu arvio.

Näitä HP:n Single Cask -sarjalaisia alkaa olla markkinoilla jo yhtä paljon kuin minulla joululahjaksi saatuja villasukkia. Lisäksi monellahan on syttynyt se tarve keräillä koko sarja kaappiin. Meneeköhän into vasta siinä vaiheessa, kun huomataan käyneen Benriachit? Tämä on toki uusi julkaisu Suomen viskimarkkinoille ja siksi se sai (vielä) minutkin liikahtamaan. Hintakin on edelleen saatu pidettyä nykymarkkinoille hyvänä, eli Alkosta 99€:lla irtosi. Kävin itse poimimassa kaksi pulloa kivijalkaliikkeestä ilman jonotteluja ja kiireitä.

Ainakin yksi "Suomi-HP" on vielä tuloillaan. Saattaa olla hieman kalliimpi kuin tämä, tai sitten olematta. Julkaisu..... kohta.


Highland Park Single Cask #2155 "Sydäntalvi", 2001/2017, 61,3%

Tuoksu on alkuun hyvin terävä, alkoholinen, pistävä ja hyökkäävä. Onneksi ilman kanssa homma rauhoittuu ja parhaast puolet pääsevät melko nopeasti esille. Laadukkaan oloista rauhallista oloroso-sherryä, jossa kuivattuja hedelmiä, hunajaa ja nahkaa. Mokkaa ja suklaata. Ajan myötä hieno tuoksu. Vieressä nuuhkittu "Suomi100"-pullote on makeampi ja sherryisempi. Tämä Sydäntalvi on parempi.

Maussa alkuun on samaa kuin tuoksussa, eli terävyyttä, rönsyilyä, pistävää alkoholisuutta ja polttavuutta. Vasta hapen ja pienen vesilisän jälkeen homma rauhoittuu. Sherryn kazuniimpaa puolta tulee mokkaisine ja nahkaisine aromineen. Kuivia hedelmiä ja HP:n kanervahunajaisuutta. Ripaus hunajaista turvetta. Prosentit tuntuu kunnolla kihelmöintinä ja terävyytenä. Silti tässä on kivasti tislekin läsnä, ei vain rusinakeittoa ja makeutt. On vain aika haastava sellaisenaan. Maussa häviää mielestäni Suomi100 versiolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti