29 marraskuuta 2017

Blended Whisky #1 35 Year Old (That Boutique-y Whisky Company)

Maistoin hiljattain 35-vuotiaan The Antiquaryn sekoiteviskin, joka jätti hieman toivomisen varaa. Ei eksyisi kyseinen pullo kappiin kovin herkästi, mutta olen harkinnut vanhemman blendin hommaamista, joten kokeillaan vielä muutamaa ennen ostopäätöksiä.

Tässä vuorossa indiepullottaja That Boutique-y Whisky Company, eli Master of Maltin brändi. Tämä pullote on kolmas julkaisu 35-vuotista blendiä, jossa todennäköisesti yksi mallaskomponenteista on Glenfarclas. Whiskyfunin Serge tykkäsi, tykkäänkö minä?Blended Whisky #1 35 Year Old, 46,5% (That Boutique-y Whisky Company)

Tuoksussa runsas tumma sherryinen aromi, jossa suuresti esillä kuivatut hedelmät ja jonkin verran viinikumikarkkia. Hyvin miedosti rikkiä. Ikä tuntuu syvyytenä. Sherry jyrää. Poimin oloroson ja px-sherryn piirteitä. Ihan hyvä, ei poikkeuksellinen.

Maku ilotulittelee puolikuivalla sherryisyydellä. Makeat ja kuivat hedelmät voimakkaana. Paksu ja pehmeä, mutta myös voimaa löytyy. Muistuttaa Glendronachin 21yo Parliamentia sherryprofiiliiltaan. Jälkimaku pitkä ja puolikuiva, voimakkaan olorososherryinen. Blendiksi aika huikea. Ikä... kai se voisi 35 olla, mutta ei erityisesti korostu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti