18 marraskuuta 2018

Homma jatkuu.....

It has been a while.... mutta homma jatkuu. Laitoin blogin tauolle tahattomasti, mutta jälkikäteen joidenkin viikkojen jälkeen huomasin, että se tuntui hyvältä. Nimittäin on tosi raskasta kirjoittaa pienestä pakosta. Siis ajatuksesta, että "hitto, en ole vähään aikaan kirjoittanut". Lisäksi muitakin tekijöitä taustalla on, mm. muu elämä.

Ensinnäkin huomasin, että harrastukseni oli muuttunut. Oluet valtasi alkuperäistä blogi-ideaa aika paljon ja vaikka oluesta se joskus 2000-luvun alussa alkoikin, niin silti minusta oluesta kirjoittaminen arvostellen jne oli tullut aika lailla turhaksi. Laatu vaihtelee liikaa. Tavallaan mukavaa ja sillä hetkellä hyvää antia tuoda esille tietty olut, mutta kun samaa olutta ei kuitenkaan välttämättä koskaan enää saa. Viskeissä asia on ihan eri. Aika paljon helpompaa hommata saman erän pullo vielä 10 vuotta myöhemminkin.... mikäli rahaa löytyy.

Suurin syys kuitenkin on blogiformaatin tylsyys. Sosiaalisissa medioissa vaan on hemmetin paljon antoisampaa jakaa kokemuksiaan. Ja se sosiaalisuus on iso osa tätä harrastusta. Milloin jaan kokemukseni whatsappin kautta eri kaveriryhmille, milloin facebookissa sivullani, jolloinkin facebookin muissa ryhmissä, discordissa, suullisesti kaverille jne jne jne. Blogin paras puoli ehdottomasti on se, että ne jää kivasti talteen sinne jne, mutta silti... aika ajoi ohi.

Lisäksi muutenkin ajat sitten harrastukseni on muuttunut erikoisten juomien bongaamisesta ja reittaamisesta nautintoperäisempään ja fiilispohjaisempaan muotoon. On tullut jo pitkään ostettua varmempia ostoksia erikoisuuden sijaan. Olutmarkkinoilla etenkin sitä tarjontaa tulee niiiiiiin paljon ja on niiiiiin paljon huonoakin. Toki paljon ok-tavaraa, mutta jotenkin tuntui tyhmältä kaadella olutta viemäristä joka viikko. Jep, en useinkaan juo kehnoa olutta, mielummin kaadan viemäriin, juotan kaverille jos kelpaa ja otan uuden kenties paremman.

Ei siinä, edelleen voi varmaan blogiskenessä olla paikkansa näissä hommissa, mutta jotenkin itse koen blogikirjoittelun jo jotenkin vanhentuneen, varsinkin siis oluista kirjoittelu. Melkein heitän sen olevan turhaa mikäli vain jakaa sen miltä se maistuu, mikä sen laatu juuri nyt on ja myös ne kun jakaa "tällainen uusi tuote tullut, tällainen panimo tullut....jne".

En siirrä blogiani vielä kokonaan eläkkeelle, mutta jatkan edelleen sosiaalisissa medioissa ja tuskin tänne uutta tavaraa tulee blogiin, ellei sitten vain ala jostakin syystä tuntua uusiksi siltä. Tuskin. Sinänsä olen viimeisen 5kk aikana maistanut ehkä elämäni mielenkiintoisimpia viskejä esim ja olisi ollut paljonkin dataa tänne, joten harrastus kyllä jatkuu vahvana. Nimimerkillä "taas uutta tavaraa huutokaupasta tulossa".

Jos edelleen tykkäät lukea viskiaiheista blogia, niin suosittelen Viskikonttorin blogia seurattavaksi. Siellä on sopivan yksinkertaisesti (mutta laadukkaasti) asiaa maisteluineen ja ainakin jos etsit tiettyä viskiä ja siihen kommentteja, niin tuolla alkaa olemaan ihan mukavasti otantaa.

Näihin tunnelmiin, slainte!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti